Bemutatjuk az új Nokia 125-öt és 150-et

Kütyü Magazin - 2020. május 14.

A két új taggal bővülő klasszikus Nokia telefonkínálat új szintre emeli az egyszerű használhatóságot és az ergonomikus dizájnt. Az akkumulátor órákig tartó szórakozást garantál.

A HMD Global, a Nokia telefonok otthona, két új készüléket mutatott be: a Nokia 125-öt és a Nokia 150-et, melyek a márka eddigi legmegfizethetőbb, 2,4”-es kijelzővel ellátott készülékei. Mindkét eszközt úgy tervezték, hogy használatuk a lehető legegyszerűbb legyen. A két új modell nyújtottabb kialakításának köszönhetően több hely maradt a gomboknak, így a navigációs, illetve a híváskezelő és a szövegbeviteli gombok megnyomása is egyszerűbb, mint valaha.

 

Nokia 125

A hetekig tartó készenlétet biztosító akkumulátor, az olyan klasszikus játékok, mint a Snake, illetve a vezeték nélkül is használható FM rádió szintén megtalálható a telefonokban. Az új Nokia 150 azoknak is jó választás lehet, akik multimédiára vágynak, de nem akarnak sokat fizetni a boltokban: a beépített MP3 lejátszó és vakus kamera segítségével az alapvető igények kielégíthetők.

„A klasszikus telefonok piacvezetőjeként folyamatosan azon dolgozunk, hogy még tovább fejlesszük a használhatóságot, ennek következő lépcsője az a két készülék, melyet a mai napon bemutattunk. A klasszikus telefonok népszerűsége a fogyasztók és cégek szemében sem csökken, jól látszik, hogy az ergonómia továbbra is kiemelten fontos a vásárlóinknak. Az új Nokia 125 és 150 egy új formát mutat be a kategóriában, a hosszúkás kialakítással fokozva a használhatóságot. A 2,4”-es, kategóriájában nagynak számító kijelző és a kedvező ár szintén fontos előnyt jelent. Mindkét telefon egyszerű, de különösen megbízható élményt nyújt a felhasználónak.” – nyilatkozta Juho Sarvikas, a HMD Global termékfejlesztési vezetője.

Az új Nokia 150 beépített MP3 lejátszójával (illetve az akár 32 GB-os memóriakártyával bővíthető tárhellyel) hosszan tartó szórakozást kínál, emellett vakuval ellátott VGA kamerával és Bluetooth adatátviteli képességekkel is rendelkezik.

 

Nokia 150  

A Nokia 150-nel játék az élet: a Snake mellett több kipróbálható, megvásárolható játék is helyet kapott a készüléken. Az FM rádió vezeték nélkül is használható. A külső borítás magas minőségű, ellenálló polikarbonátból készült, ennek köszönhetően jól tűri a mindennapok kihívásait. Az akkuidő lehetővé teszi az éjjel-nappali beszélgetéseket, készenlétben pedig akár hetekig is bírja egy töltéssel.

 A két készülékből Magyarországra a Nokia 150 érkezik július elején, fekete színben.

Vissza