Így készül az új HONOR Magic4 Pro

Kütyü Magazin - 2022. június 1.

A HONOR globális technológiai márka bemutatta legújabb zászlóshajó, prémium kategóriás okostelefonja, a HONOR Magic4 Pro mögött rejlő egyedi gyártástechnológiát. A modellt kizárólag a HONOR intelligens ipari parkjában gyártják.  A gyártási kiválóságról tanúskodó okostelefon példázza a márka elkötelezettségét a legmodernebb innováció iránt, és bizonyítja, hogy a HONOR nagy mennyiségben képes kiváló minőségű prémium terméket gyártani. 

A HONOR Magic4 Pro előrendelési ajánlata 2022. június 6-ig, illetve a készlet erejéig elérhető, melynek keretein belül minden okostelefon mellé egy HONOR Watch GS 3 okosóra is jár. A telefon június 7-től kerül a hazai kiskereskedelmi forgalomba. 

 

HONOR Magic4 Pro a gyártósoron 

 

„A HONOR intelligens ipari parkjának tavalyi megnyitása jelentős mérföldkő volt abban, hogy sikeresen integráljuk K+F képességeinket a gyártási folyamatainkba. A konszolidáció lehetővé teszi, hogy mindkét területen jobban kihasználjuk szakértelmünket” – mondta George Zhao, a HONOR Device Co, Ltd. vezérigazgatója. „Amellett, hogy megerősíti gyártási kapacitásainkat, az intelligens gyártóüzem világszínvonalú gyártási, tesztelési és minőségellenőrzési berendezéseknek ad otthont, amelyek biztosítják, hogy prémium termékeink megfeleljenek ügyfeleink magas elvárásainak.” 

 

Zökkenőmentes integráció a K+F és a gyártás között 

A 2021 szeptembere óta működő HONOR intelligens ipari park a márka első saját finanszírozású gyára. Az okostelefon-gyártás minden aspektusát támogató, csúcstechnológiás gyártási és tesztelési létesítményekkel felszerelt park szervesen hozzájárul a márka prémiumkínálatának minőségbiztosításához. A parkban dolgozó munkavállalók 20 százaléka a kutatás-fejlesztési csapat tagja, ezzel a HONOR a K+F erőforrásait összefonja a park alapvető képességeivel, maximalizálva a kettő közötti szinergiát, és lehetővé téve, hogy a gyártási technológia lépést tartson az innovációval. 

 

A HONOR intelligens ipari parkja

  

Egyedi gyártósor a HONOR Magic4 Pro innovációi számára

A hazánkban is elérhető HONOR Magic4 Pro az AI Privacy Call funkcióval érkezik, amely a hanghívások során a hangszivárgást masszívan minimalizálja; valamint elhozza az Ultra-Fusion Computational Photography kameramegoldást, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók teljes mértékben kihasználják az okostelefon hátlapi kameráinak előnyeit; és a lenyűgöző Quad-Curved LTPO kijelzőt, amely magával ragadó látványt nyújt. E funkciók mindegyike egyedi gyártási kihívásokat jelent, amelyekre a HONOR a K+F és a gyártási képességeinek integrációjával kínál megoldást.

Az okostelefon-gyártók az okostelefonok minden egyes generációjával folyamatosan a felső káva felé tolják el a vevőmodult, hogy minél nagyobb kijelzőfelületet érjenek el. Minél közelebb kerül azonban a vevőegység a peremhez, annál erőteljesebb a hangszivárgás a hanghívások során, ami adatvédelmi aggályokhoz vezet. 

A HONOR e fájó pont megoldására több mint 100 technológiai kihívást azonosított és oldott meg, és létrehozta az AI Privacy Callt. Ez az innovatív funkció az iparágban elsőként alkalmazott intelligens kettős hangkibocsátó egységet használja ki, amely közvetlenül a kijelzőre szerelt piezoelektromos kerámiát használó csontvezetéses komponenst tartalmaz. Az üveg természetéből adódóan az összeszerelési folyamat rendkívüli precizitást igényel - még a legkisebb gyártási eltérések is tartósan károsítják a panelt. A K+F és a gyártócsapatok kéz a kézben dolgozva három hónap alatt leküzdötték a kihívást. Az összehangolt erőfeszítések eredményeként jött létre az az automatizált, nagy pontosságú szerelőberendezés, amely a számítógépes látást és az optimalizált algoritmusokat kihasználva 0,01 mm-es pontosságot és 99,99 százalékos hozamot ér el, hozzájárulva ahhoz, hogy a HONOR képes legyen megfelelni a HONOR Magic4 Pro iránti fogyasztói igényeknek.

 

Csontvezetéses komponens automatizált beszerelése 

 

A HONOR Magic4 Pro-t egy nagy teljesítményű hármas kamerakombinációval is felszerelték, amely támogatja az Ultra-Fusion Computational Photography technológiát. Az új zászlóshajó okostelefonban alkalmazott megoldás összetettsége miatt kétszer annyi kamerás kalibráló berendezésre volt szükség, mint elődjénél. A továbbfejlesztett kalibrációs és tesztelési eljárásoknak köszönhetően a hármas kamerarendszer az AI-algoritmusokkal kombinálva részletesebb képeket biztosít, hitelesebb színekkel a teljes támogatott fókusztartományban.

A HONOR Magic4 Pro Quad-Curved LTPO kijelzőjén is fejlett összeszerelési eljárásokat alkalmaznak.  A hattengelyes robotkarokból, nagy pontosságú kamerákból és a HONOR által kifejlesztett számítógépes látóalgoritmusokból álló csúcstechnológiát kihasználva a szerelőberendezés ±0,075 mm-es pontossági tartományban marad, és mindössze 0,1 mm-es gyártási tűréssel adja ki a termékeket, ami tovább bizonyítja a HONOR kiváló gyártási képességeit.

A parkban az iparág vezető laboratóriumai is rendelkezésre állnak, köztük egy megbízhatósági laboratórium, egy szabályozási laboratórium és egy környezetvédelmi laboratórium, amelyekben a HONOR több mint 200 megbízhatósági tesztet végez a HONOR Magic4 Pro-n, hogy biztosítsa annak prémium minőségét. A készüléket például úgy tesztelték, hogy az SAR-érték (Specific Absorption Rate) - amely az okostelefonok sugárzását méri - 56 százalékkal a legszigorúbb ipari szabvány határértéke alatt van.

 

A gyártási kiválóság három pillére

Az automatizálás, a digitalizáció és az intelligens technológia a park gyártási képességeinek alapját képező sarokkövek. A park a gyártósorok 75 százalékát automatizáltan működteti, minimalizálva ezzel az emberi hibák kockázatát. Emellett az automatizált gyártóeszközök több mint 40 százalékát házon belül fejlesztették ki, ami további bizonyítékul szolgál a park K+F és gyártási képességei közötti szoros integrációra. 

 

A Magic sorozat gyártósorának részlete 

 

A gyártóüzem összes kulcsfontosságú berendezése támogatja a digitális vezérlőrendszereket, ami lehetővé teszi a HONOR számára a teljes gyártósor jobb irányítását, a nagyobb hatékonyságot és a termékminőség javítását. 

A kizárólag a parkban gyártott HONOR Magic4 Pro a HONOR gyártási képességeinek legjavát képviseli. A fekete mellett hazánkban a HONOR Magic4 Pro vadonatúj, lenyűgöző ciánkék színben is elérhető. A HONOR Magic4 Pro előrendelési ajánlata  keretein belül minden okostelefon mellé egy HONOR Watch GS 3 okosóra is jár. Az előrendelési akció 2022. június 6-ig, illetve a készlet erejéig érvényes. A HONOR Magic4 Pro 469 990 Ft-os ajánlott bruttó fogyasztói áron lesz elérhető június 7-től a hazai kiskereskedelmi forgalomban.  

Vissza