Téli sportokhoz ajánl alkalmazásokat a HONOR

Kütyü Magazin - 2023. január 20.

A múlt év ugyan leköszönt, de még sokan vágynak a havas terepekre, ahol átadhatják magukat a téli sportok örömének. Bár a síelés vagy a snowboard önmagában is nagyon élvezetes, a megfelelő appok segítségével még többet hozhatsz ki az élményből. Ezúttal öt olyan alkalmazást mutatunk be, amelyek jól jöhetnek a hegyekben.

A hó jó, de vigyázzunk

Az OnTheSnow Ski & Snow Report valós időjárás-előrejelzéseket kínál a síterepek környékén, így tisztában lehetünk vele, hogy mikor érdemes a pályákra menni. A körülményekről lévő infók folyamatosan frissülnek a jelentések és felhasználói visszajelzések alapján, amiket képekkel és a helyi kamerákkal is alátámasztanak. 

Jó a lejtő, csak tudjunk megállni a végén

A Slopes: Ski & Snowboard interaktív térképeket mutat több ezer pályáról, szállodáról és élményközpontról, továbbá követhetjük az útvonalat is, amit megtettünk. Az app ezen túl automatikusan felismeri, ha épp a lifttel haladunk visszafelé, és azt is, ha száguldozunk a terepen. Ez azért is kifejezetten hasznos, mert átnézhetjük, hogy mit teljesítettünk egy adott nap, és rendszerezhetjük kedvenc futamainkat. A HONOR Watch3 GS okosóra ideális lehet sporttársnak, ugyanis különféle funkcióival nyomon követhetjük a testmozgás mértékét és egészségügyi paramétereinket.

Ha lavinát látunk, már rég késő

Az egyik legfontosabb, hogy kizárólag akkor vágjunk neki a pályáknak, ha tudjuk, hogy biztonságban leszünk. A SnowSafe – Lawinen-App egy egyszerűen kezelhető program, ami jelez, ha a közelben lavinaveszély van. A lavinák az egyik legveszélyesebb természeti körülmények, amikkel a téli sportolók találkozhatnak, ugyanis, ha betemeti őket, elképesztően nehéz megtalálni az áldozatokat. 

Tanuljunk vizuálisan

A szuper síeléshez remek társ lehet két futam között a YouTube, ami tele van vagány videókkal a különféle helyszínekről. Ezen túl rengeteg hasznos oktatóvideót is találhatunk, vagy jópofa tippeket, hogy a téli sportok még szórakoztatóbbak, élvezetesebbek és biztonságosabbak lehessenek. Sőt, ezek a felvételek akár még újabb szuper appokhoz vezethetnek el.

A fotók sosem ártanak

Ugyan nem külön appról van szó, de érdemes időnként – vagy gyakran – elővenni készülékünket, hogy lőjünk pár emlékezetes képet a hófödte csúcsokról és élettel teli sípályákról. A HONOR 70 54MP-es szuper érzékeny főkamerája, valamint 50MP-es széles látószögű és makró kamerája bámulatos módon képes megörőkíteni akár a nagy tájakat, akár specifikus, kisebb részleteket a gyönyörű helyszíneken.

Vissza