Lenovo IdeaPad P1 - úttörő

Farkas Norman - 2011. július 20.

A Lenovo új táblája Windows 7 operációs rendszerrel kerül piacra még 2011-ben. Vajon sikeres termék lesz?

Az alighogy bemutatott táblagép lesz valószínűleg a Lenovo eszköze, hogy felmérje a terepet, milyen lehetőségek rejlenek a Windows-os tabletek frontján. Mivel eddig nem igazán hallhattunk olyan Windows-t futtató táblagépről, ami hatalmas sikereknek övendett a piacon, ezért már most a falra festhetnénk az ördögöt, de inkább ne tegyük, hisz sosem lehet tudni (és egyébként sem vagyunk rosszindulatúak).

A 10,1"-os, kapacitív érintőképernyővel szerelt IdeaPad P1 lelke egy 1,5 GHz-es Intel processzor, memóriája és tárhelye - választásunktól függően - akár 2GB DDR2 RAM és 64GB SSD is lehet. Vastagsága 14,5 mm, ami első hallásra elég kellemesen hangzik, ha azonban összehasonlítjuk például egy Samsung Galaxy Tab 10.1-gyel (ami 10,9mm "vastag"), akkor kissé elillan a "hú, de vékony ez a Win' 7-es Lenovo tablet" érzésünk.Egy 2 megapixeles előlapi kamerát találunk a készüléken, ami lehetővé teszi a teljes értékű internetes videócsevegést, valamint kapunk egy stylust, ami jól jöhet, ha épp az ujjaink nem állnak megfelelően rendelkezésre. A kapcsolódási lehetőségek terén jól felszerelt a kis kütyü, ugyanis a Bluetooth, Wi-Fi, USB 2.0 technológiákat támogatja, továbbá egy microSD memóriakártya-olvasó is elfért benne.

 Az IdeaPad áráról egyelőre nincs információ, de mivel nagyban hozzájárul a megfelelő árképzés (is) ahhoz, hogy jó eladásokat produkáljon, nagyon várjuk, hogy kiderüljön, mennyit kel érte kipengetnünk.

 

Forrás: Übergizmo

Kulcsszavak: Tábla PC, Lenovo-hu
Vissza