Még idén bővül az LG okostelefonok választéka

Farkas Norman - 2011. július 24.

Hét készülék megjelenése kezd körvonalazódni 2011 második felére, melyek között szerepel Windows Phone 7 Mango és Android rendszerű is.

Az évet jól indította a gyártó, hisz az Optimus 2X, Black és 3D jól eltalált készülékek (egyikük talán mégsem annyira, de a hamarosan érkező tesztből kiderül). Lássuk, milyen mobilok egészítik ki az eddigi kínálatot!

Úgy néz ki, a LG Prada K2 lesz az LG új zászlóshajója. Erre enged következtetni például az, hogy ragyogó, 4,3 hüvelykes NOVA LCD kijelzővel vértezték fel. A 8,8 mm vastag Prada K2 16GB belső tárhellyel, két kamerával (az előlalapon 1,3 megapixeles, a hátoldalon 8 megapixeles), 21Mbps sebességű HSPA támogatással rendelkezik. Ahogy a nevében felfedezhettük, úgy a készülék házán is megtalálhatjuk a Prada feliratot. A K2 fedélzetén várhatóan Android 2.3 Gingerbread fog operálni. A Windows Phone 7 Mango operációs rendszerrel érkező LG Fantasy specifikációja nem ismert, de a WP7 - egyébként elég magas - követeleményeit tekintve lehetnek elképzeléseink. A mobil megjelenése a negyedik negyedévre tehető.

A LG Univa-t hívhatnánk Optimus 2-nek is, mert bizonyára - elődjéhez hasonlóan - igen kelendő lesz a 3,5"-es HVGA kijelzővel, fedélzetén Android 2.3 Gingerbreaddel érkező újdonság. A 11,9 mm vastag Univa 800MHz-es processzort és 5 megapixeles kamerát kap, valamint DLNA támogatssal is kecsegtet. Debütálása a negyedik negyedévben várható.

A közép kategórába várható versenyzőként tekinthetünk az LG Victorra, mely ebben a negyedévben jelenik meg. 3,8" átmérőjű, WVGA felbontású OLED kijelzővel és 1GHz órajelű egymagos proceszorral szerelték fel. Két kamerát kapott: az előlapon egy egyszerű VGA, a hátlapon pedig egy 5 megapixeles képalkotó eszköz figyel. A Victor 802.11b/g/n rádiója elméletileg támogatja majd a Wi-Fi Direct és DLNA technológiákat is.

A már Optimus Net (P690) néven már ismert LG Gelato egy NFS* technológiát támogató verziója is meg fog jelenni a negyedik negyedévben. A tuningolt változat az alapmodell 800MHz-es processzorát, 3,2"-es HVGA kijelzőjét és 3 megapixeles kameráját örökli.

A belépő szintet képviselő LG E2 QVGA felbontású kijelzővel, viszonylag kis órajelű processzorral és egy alap 3 megapixeles kamerával érkezik majd.

Az egyik első 720p HD kijelzővel szerelt okostelefonként bukkan majd fel az LG K (P930). Vélhetően 4,5 hüvelyk átmérőjű kijelzőt kap, melyen a pixelsűrűség csaknem meghaladja az iPhone Retina kijelzőjén tapasztaltat.

 

Persze nem vehetők teljes mértékben biztosra a fenti, kiszivárgott információk, mivel a gyártó akár egy csapásra változtathat mindenen. Mindenesetre izgalmasnak tűnik a jelenlegi terv vázlata, alig várjuk, hogy kipróbálhassunk néhányat a jövevényekből (és persze megosszuk veled a tapasztalatokat)!

 

 

*NFC: Near Field Communication; vezeték nélküli adattovábbítási technológia. 4 cm-nél kisebb távolságra működik, 13.56 MHz-en, 106-tól 848 kbit/s-ig sebességre képes. Elsősorban kártyás fizetésre használják, Magyarországon PayPass néven. /Forrás: AndroidWiki/

Vissza