A HP Pre 3 megjelent az európai piacon

Farkas Norman - 2011. augusztus 17.

A HP webOS rendszerű , 1,4Ghz-es processzorral szerelt okostelefonja sokáig váratott magára, mostantól azonban elérhető Európában. A készülék nem okoz csalódást sem tudását, sem pedig árát tekintve.

A Pre 3 a Palm Pre 2 utódja és egyben az első okostelefon, melyet a HP kiadott a Palm felvásárlása óta. Specifikációját tekintve viszonylag erősnek tekinthető a telefon, s ezt elsősorban a benne található 1,4GHz-es Qualcomm Snapdragon processzor, valamint 512MB RAM mondatja velünk. A kicsúsztatható kialakítású, teljes QWERTY billentyűzettel ellátott készülék egy 3,58 hüvelykes, 480x800 pixel felbontású kapacitív érintőkijelzőt kapott, belső memóriáját tekintve - változattól függően - 8, illetve 16GB kapacitással rendelkezhet. A mobil hátlapján egy 5MP-es, 720p HD videók felvételére képes kamera figyel, az előlapján pedig egy – a videóhívást segítő - VGA kamera helyezkedik el. A Pre 3 támogatja a Wi-Fi, Bluetooth, GPS technológiákat és a HP TouchStone-t is. A készülék elsősorban azért nagy durranás, mert a webOS rendszer használatát kínálja számunkra egy igazán kellemes hardveren tálalva.

A Pre 3 kisebb, azaz 8GB belső tárhellyel rendelkező változata 299 angol fontba (kb. 94 000 Ft) kerül és akár a HP online Palm Eurostore oldalán is megrendelhetjük.

Neked mennyire mozgatja meg a fantáziádat egy webOS-t futtató kütyü?

Kulcsszavak: webOS, Palm, HP
Vissza