HP Touchpad júliustól

Kondákor Barnabás - 2011. június 30.

Angliában előrendelhető a HP új táblagépe. Csoda már nem várható a tablet piacon, de a tiszteletet még kiérdemelheti a versenytársak között.

A nemrég beindult táblagép özön folyamatos innovációt kíván. Sokan várják a HP webOs alapú új tablet eszközét. Hogy kik? Akiknek nem tetszik az iOS, vagy csak szimplán nem szimpatikus számukra az Apple, vagy az Android rendszer nyitottságától tartanak. HP által felvásárolt Palm kezdte meg a webOS fejlesztését, ami sokak szerint elég erős rendszerfelépítessel rendelkezik, így büszkén álhat be a táblagépek piacára.

Júliusban lesz kapható az Egyesült Államokban, majd pár nappal rá Franciaországban, Írországban, Egyesül Királyságban és Németországban kerül a boltok polcaira. Legerősebb tulajdonsága tehát a webOS 3.0, mely új felhasználási szférát nyújt a táblagépek közt. Specifikációja jelenlegi piacon átlagosnak mondható.

- 1.2 GHz-es Snapdragon processzor
- 1 GB RAM
- wifi, opcionális 3G/4G
- 16/32 GB tárhely
- 1.3 megapixeles előlapi kamera
- választható kiegészítő a Touchstone vezeték nélküli töltő

Az ára alapján az iPad-hez igazították, 16 gigás 400, a 32 gigás 480 fontért hozható majd el.  Sikere, persze a marketingen kívül az alkalmazás-támogatottságon múlik majd.

Az alábbi demo videó bemutatja a webOS felületét:

Kulcsszavak: HP, Tábla PC
Vissza