A HP felhagy a webOS rendszerű készülékek fejlesztésével

Farkas Norman - 2011. augusztus 19.

A gyártó sajtóközleményében hivatalosan is megerősítést kapott a hír, miszerint a HP abbahagyja a webOS alapú okostelefonok és táblagépek fejlesztését.

A HP tavaly felvásárolta a Palm-ot, s ebben elsősorban a webOS-ben látott lehetőségek játszottak szerepet. Az operációs rendszer a közösségi funkciók, a multimédia, és az internet terén is kiemelkedő lehetőségeket rejt, így telefonokon és táblagépeken kívül más eszközök, például notebookok, nyomtatók alapjául is szolgálhatott volna.

A TouchPad és Pre 3 sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket az eladások számát illetően, sőt hatalmas kudarcot vallott mindkét webOS alapú masina a piacon. Mivel nagyon alacsony kereslet övezte a készülékeket, ezért a HP kénytelen volt azt a döntést hozni, hogy leállítja a Touchpad internettáblák és a webOS rendszerű mobiltelefonok fejlesztését.

Annak érdekében, hogy a HP 1,2 milliárd dolláros befektetése megtérüljön, a gyártó nem hagyja abba a platformban még kiaknázásra váró lehetőségek utáni kutatást, így a jövőben még biztos találkozunk webOS-t futtató kütyükkel.

Forrás: HP

Kulcsszavak: HP, Palm, webOS
Vissza