Telefon, vagy tablet? Mindkettő! - Samsung Galaxy Note

Farkas Norman - 2011. szeptember 1.

Az 5,3 hüvelykes S-AMOLED kijelzővel rendelkező táblagép/telefon hibrid arra hivatott, hogy a két készüléktípus közti űrt kitöltse. Az IFA kiállításon bemutatott jövevényhez a kereskedelmi forgalomban egy toll is jár majd, mely hasonló szerepet tölthet be, mint amit a HTC Flyer esetében tapasztalhattunk.

Cikkünk tárgya akár egy találós kérdés megfejtése is lehetne, mely így hangzik: Nagyobb, mint a Dell Streak, de kisebb, mint a HTC Flyer, mi az? Első körben fogalmam sem volt, hogy mire lehet jó egy Galaxy Note -féle hibrid, de a Samsung érvei elég meggyőzőek, így – azt hiszem – sikerült megvilágosodnom.

A koreai gyártó szerint a Note-ban egyesülnek a tabletek és az okostelefonok előnyei, tehát a napi 24 órában rendelkezésre álló mobilitás, a kényelmes használhatóság mellett elhagyhatjuk azokat a kompromisszumokat, melyeket a kis méretű képernyő miatt hoznánk. Az már csak a jéghegy csúcsa, hogy egy S Pen névre keresztelt stylus is jár a készülékhez, mely alkalmas arra, hogy írjunk, vagy rajzoljunk vele a Note képernyőjére.

A fent már említett 5,3 hüvelyk átmérőjű kijelző egyébként 1280 x 800 pixel felbontású, az S-AMOLED technológiának köszönhetően betekintési szöge, napfényben való láthatósága kiváló, és energiafogyasztása is ígéretes. A készülék TouchWiz UI-val megbolondított Android Gingerbread operációs rendszerrel érkezik majd, dinamikus működéséről pedig egy 1,4GHz-es, kétmagos processzor fog gondoskodni.

A Galaxy Note főbb jellemzői:

  • -1.4GHz dual-core processzor
  • -5.3” HD Super AMOLED kijelző (1280 x 800)
  • -HSPA+ és LTE támogatás
  • -2,500 mAh akkumulátor
  • -8-MP fő hamera LED villanóval, 2-MPelőlapi kamera
  • -S Pen stylus
  • -Android 2.3 Gingerbread OS
  • -9.65mm-es "vastagság"

 

 

A Samsung Galaxy Note megjelenésének dátuma, illetve a készülék várható ára egyelőre ismeretlen.

Ennél is többre vagy kíváncsi? Az alábbi videók talán segíthetnek.

Vissza