A Google Maps 6.0 már beltéri térképeket is kínál

Farkas Norman - 2011. november 30.

A keresőóriás navigációs szoftvere tegnap óta frissíthető a 6.0 verzióra az Android Marketen. Az új kiadás nagy előrelépést hordoz, hiszen már repülőtereken, bevásároló központokban és egyéb helyek belterében is segít megtalálni a helyes irányt.

Az új funkció úgy hozható elő, hogy ránagyítunk az adott hely, mondjuk egy repülőtér épületére, és már választhatunk is, hogy mely szintek térképeit szeretnénk látni. A történetnek itt nincs vége, mert azt is beállíthatjuk, hogy az épületben található mellékhelyiségeket, kiskereskedelmi üzleteket stb. jelenítse meg a szoftver.

Egyelőre csak az Egyesült Államokban és Japánban található épületek szerepelnek a beltéri navigációs listában, ilyen helyek például a Mall of America, a Chicago O’Hare és Midway repülőterek, számos IKEA üzlet és sok-sok kiskereskedelem. A Google további beltéri térképek érkezését ígéri, ezt elősegítendő pedig a vállalkozók lehetőséget kapnak arra, hogy feltöltsék üzletük alaprajzát.

A Maps 6.0 nem csak funkcionalitásában, hanem kezelőfelületében is újításokat mutat: az alkalmazás felső menüje egy új elemmel bővült, melynek segítségével gyorsan válthatunk az egyes funkciók – mint a Térkép, Új Helyek, Navigáció, Check in, Latitude, Saját helyek, Történet - között.

 

Vissza