Sharp Pantone 5: sugárzásmérő a fedélzeten

Farkas Norman - 2012. május 31.

Japánban mutatkozott be a Sharp Android 4.0 Ice Cream Sandwich alapokon nyugvó újdonsága, melynek érdekessége, hogy beépített gamma-sugárzás mérővel rendelkezik. A Pantone 5 tehát segíthet a veszélyes területek feltérképezésében, ráadásul víz- és porálló is, így nem kell féltenünk a „kutatás” során.

A Sharp Panton 5 első ránézésre egy teljesen átlagos okostelefon: előlapján egy 3,7 colos, 854 x 480 pixel felbontású érintőképernyő és egy VGA kamera található, hátlapját pedig egy 4 megapixeles képalkotó egység ékesíti. A mobil fedélzetén az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszer teljesít szolgálatot.

A nyolc különböző színárnyalatban megjelenő masina azonban olyat tud, amivel eddig egyetlen eszköz esetében sem találkozhattunk a kategóriában: képes a gamma-sugárzás mérésére, egész pontosan a 0,005 mikrosievert/órától a 9,99 mikrosievert/óráig terjedő tartományban képes kimutatni a káros sugárzást. A mérési eredményeinket a hozzájuk kapcsolódó koordinátákkal együtt könnyen és gyorsan megoszhatjuk például a Facebookon.

A Sharp a SoftBankkal karöltve mutatta be az életmentő kütyüt, melynek várható árát sajnos nem árulták el.

 

[Forrás: Engadget]

 

 

Kulcsszavak: Softbank, sugárzás, Sharp
Vissza