Megjelent az ASUSPRO Series BU400 Ultrabook

Kütyü Magazin - 2012. november 29.

A vállalati, szervezeti és kormányzati vásárlók számára fejlesztett ASUSPRO Series BU400 Ultrabook fejlett biztonsági szolgáltatásokat és jobb felügyeleti lehetőségeket kínál, emellett könnyű, de strapabíró kialakítású a könnyebb hordozhatóság érdekében.

Az ASUSPRO sorozat a piac első, üzleti szférának szánt Ultrabook gépével bővült. Az ASUSPRO Series BU400 Ultrabook egy vékony, könnyű és elegáns eszköz: mindössze 1,64 kg, miközben a strapabírását szénszálakkal megerősített szerkezet fokozza. Különféle, a hatékonyságot növelő extrákat kínál, mint például a választható, üzleti szintű NVIDIA NVS 5200M grafikus kártya, szigorúbb minőségbiztosítási teszteket kell teljesítenie az ASUS-nál, az adatokat pedig ütésálló merevlemezek védik a sérülésektől.

A felhasználók kényelmét a remek válaszkészségű billentyűzet és intelligens touchpad, valamint az opcionális (BU400A cikkszámmal januártól rendelhető) érintőképernyő növeli. A BU400 kiterjedt biztonsági és felügyeleti szolgáltatásai között olyanok találhatók, mint a titkosítható tároló, a TPM, vagy az Intel Anti-Theft technológia, ami a professzionális használatra készült noteszgépek legelőnyösebb és legjobban használható funkcióit kínálja a felhasználóknak az új Ultrabook készülékosztály előnyei mellett.

Az Ultrabookok a professzionális üzleti felhasználói piacra is betörnek

Az ASUSPRO sorozat arra koncentrál, hogy rendkívül megbízható és biztonságos noteszgépeket kínáljon a professzionális felhasználóknak az üzleti és munkával kapcsolatos igények legmagasabb szintű kielégítéséhez. A BU400 ebbe a sorozatba illeszkedve, rendkívül kényelmesen hordozható és könnyű gépként az Ultrabookok előnyeit ötvözi mindazzal, ami az ASUSPRO sorozatot olyan népszerűvé teszi.

Az egyik legelső megvásárolható üzleti szintű Ultrabookként, elnyűhetetlen és biztonságos kialakítása révén nagyobb rugalmasságot és hatékonyságot, valamint szerteágazó felügyeleti lehetőségeket kínál. A legkönnyebb példányok mindössze 1,64 kg-ot nyomnak, és ebben már benne van a strapabírást növelő ütésálló merevlemez és a szénszálas konstrukciójú, megerősített LCD-burkolat is. Ezek révén az eszköz könnyedén bírja a professzionális mobil használatból fakadó terhelést. A kompakt kialakítás dacára a BU400 az I/O-eszközök teljes választékával fel van szerelve, hogy könnyedén csatlakoztatni lehessen a többi berendezéshez, a kivetítőktől a külső tárolókig bármivel.

Körültekintő ASUS tesztelés a minőség biztosítása érdekében

Mint minden más ASUSPRO terméket, a BU400-at is szigorú megbízhatósági próbáknak vetik alá: a panel nyomástűrését, a zsanér erősségét, az ejtési tűrést, az ütődés-túlélést is vizsgálják. Az ASUS a legmodernebb vizsgálóeszközöket alkalmazva tanúsítja, hogy az ASUSPRO noteszgépek magasabb szabványfeltételeket teljesítenek, mint a hétköznapi gépek. A szakmai felhasználók üzleti utazásaihoz remek társnak készült BU400 folyamatos megbízhatóságot és szakadatlan hatékonyságot garantál.

 

Professzionális és elegáns

A különleges élmény biztosításához a BU400 kifinomultan ravasz kialakítást kapott – például az illesztés nélküli, egy darabból álló billentyűzet javítja a bevitel minőségét és kényelmét. A nagy touchpad többféle gesztust támogat, nagyobb precizitással, intuitív használattal javítva a hatékonyságot. A még magasabb szintű vizuális megjelenítés érdekében a BU400 tükröződésmentes, széles látószögű, HD és HD+ felbontású paneleket kapott, így a nem kívánt visszaverődések nem kínozzák a szemet. 2013. januárjában az ASUS megkezdi a BU400A cikkszámú gép forgalmazását is, amely többujjas használatot is lehetővé tevő érintőképernyővel lesz felszerelve a pad-ek, táblagépek és okostelefonok használatához szokott, természetesebb kézi vezérlést igénylő felhasználók kiszolgálásához.

Szigorú biztonság és kiterjedt felügyeleti szolgáltatások a professzionális felhasználók számára

A választható, speciális NVIDIA NVS 5200M grafikus kártya felgyorsítja a többképernyős használatot, könnyebbé téve ezzel a nagyobb csoportoknak tartott bemutatókat. Ami a feldolgozási teljesítményt illeti, a BU400 3. generációs, vPro technológiával bővített Intel Core processzorokat használ. Az eszköz további Intel-technológiákkal is kényeztet, ezek közé tartozik az Intel Small Business Advantage és az Intel Smart Connect – mindkettő az üzleti és szervezeti vásárlók speciális igényeit szolgálja ki.

Az ASUS komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy a BU400-at robusztus biztonsági funkciókkal bástyázza körbe. A tároló intelligens titkosításos kialakítása rendkívül jó védelmet kínál az adatok számára, miközben a Trusted Platform Module (TPM) hardver és az ujjlenyomat-olvasó még szigorúbban ellenőrzött hozzáférést garantál a bizalmas információk megóvásához. Az Intel Anti-Theft technológia és a Computrace LoJack for Laptops segít az elveszett vagy ellopott noteszgépek visszaszerzésében, valamint távoli adat- és operációsrendszer-zárolással véd a behatolások ellen.

Kulcsszavak: NVIDIA, Intel, ASUS, ultrabook
Vissza