CES újdonság: intelligens világítás az otthonokba

Czipperer Dia - 2014. január 7.

A Hong-Kong-i YiFang Digital az idei CES-en jelentette be BLE (Bluetooth Low Energy), vagyis Bluetooth-tal vezérelt, alacsony energiafelhasználású intelligens világítási rendszerét, amellyel a használók az egész otthoni világítási rendszert ellenőrizhetik és irányíthatják.

A vállalat digitális eszközrészlegének vezetője elmondta, hogy ez az intelligens világítási rendszer, amelyet Las Vegasban mutattak be a nagyközönségnek, a felhasználók számára nyugalmat és kényelmet biztosít. A rendszer ugyanis Bluetooth-on keresztül kapcsolódik Android vagy iOS rendszerű készülékekhez, így könnyen felügyelhető és irányítható az otthoni világítási rendszer.

A rendszer Bluetooth 4.0-án keresztül kommunikál, amely jelentősen csökkenti az energiahasználatot, ezáltal az üzemeltetési költségeket is. Android rendszerű telefonok közül egyelőre csak a Galaxy S4-gyel kompatibilis, iOS terén pedig az iPhone 5S, 5C, 5, 4S készülékeket támogatja.

A rendszer csoportos vezérlésre is képes, akár nyolc izzót is kezelhetünk egyszerre. A legtöbb aljzattal kompatibilis, mint például az E26 és E27 szabványokkal. A világítás Bluetooth-on keresztül több mint 9 méter (9,14) hatótávolságból is vezérelhető.

Az intelligens világítási rendszer ajánlott fogyasztói ára 49,99 dollár.

 

Vissza