Piacon a YotaPhone

Farkas Norman - 2013. december 4.

Már öt európai országban megvásárolható a várva várt YotaPhone, amely hátlapjára szerelt e-lnk kijelzőjével tűnik ki az okostelefonok tömegéből.

A várakozásoknak megfelelően megjelent a piacon a YotaPhone. A már tavaly beharangozott készülék jelenleg Ausztriában, Spanyolországban, Franciaországban, Németországban és a gyártó anyaországában, Oroszországban vásárolható meg 499 euróért. Egyelőre nincs pontos infó az újdonság egyéb régiókban való megjelenéséről, de a Yota állítása szerint 2014 márciusára már 20 országban lesz elérhető.

A YotaPhone egyébként egy kifejezetten egyedi okostelefon, ugyanis az előlapján található, 4,3 hüvelykes HD (1280 x 720px) LCD kijelzőn kívül egy hátlapjára szerelt, 360 x 640 pixel felbontású, elektromos tintát használó, szürkeárnyalatos megjelenítővel is büszkélkedhet. Ez utóbbi csekély energiafogyasztása miatt rendkívül előnyös megoldás a tájékoztató adatok megjelenítésére (pl. akkutöltöttség). Az Android rendszerű készülék meghajtásáról egy kétmagos, 1,7GHz-es Snapdragon S4 processzor gondoskodik, ami mellé 2GB RAM-ot, 32GB belső tárhelyet, 13 megapixeles fő kamerát, 4G LTE modemet és 1800mAH kapacitású akkumulátort pakoltak az orosz mérnökök.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza