HTC Desire 816 – élet a középkategóriában

Kütyü Magazin - 2014. február 24.

A HTC bemutatta az idei évre tervezett első középkategóriás készülékét, a 13 megapixeles kamerával, Zoe funkcióval,BoomSound hangszórókkal, BlinkFeed hírfallal megáldott Desire 816-ot. A multimédiás élvezetekre kiélezett újdonság magán viseli a HTC One család külső elemeit, élénk színekkel kiegészítve azokat.

A pletykáknak megfelelően bemutatkozott az MWC-n a középkategóriás Desire 8 sorozat első tagja. A jól felszerelt, stílusos készülék igen sikeres lehet a minőségre kényes felhasználók körében, feltéve, hogy a tajvani gyártó korrekt árcédulával látja majd el.

„A HTC Desire 816 egy új korszak kezdetét jelenti számunkra.” – mondta Peter Chou, a HTC vezérigazgatója. “Páratlanul gyönyörű kialakítás és anyaghasználat, mindez olyan technológiával és szoftverrel egészül ki, mellyel együtt a HTC Desire 816 túlszárnyalja az alacsonyabb árú készülékről alkotott elvárásokat. Kategóriájában kiváló alternatíva, hiszen lenyűgöző külsőt, kiváló teljesítményt biztosít, megfizethető áron.”

 

 

A megújult HTC Desire család "nagyképű" úttörője két előlapi hangszóróval és a HTC BoomSounddal együtt remek hangzást biztosít, míg a HTC BlinkFeed összegyűjt és folyamatosan frissít minden releváns hírt, eseményt az 5,5”-es, 1280 x 720 pixel felbontású HD kijelzőn. Hátlapi kamerája 13 megapixeles és a HTC Zoe funkcióval együtt érkezik, előlapján pedig egy 5 megapixeles kamera található, így kiváló képeket lehet készíteni vele függetlenül attól, hogy melyik kamerát használjuk.

Hála a négymagos, 1,6 GHz-es Snapdragon 400 processzornak és az 1,5GB RAM-nak gyorsan szalad az Android a Desire 816-on, a 4G LTE támogatás pedig böngészés és streaming során takaríthat meg számunkra sok értékes percet. A készülékben akad Bluetooth, WiFi, GPS és NFC modul is, 8GB tárhelye pedig microSD kártya segítségével akár 128GB-tal is növelhető. A méretes megjelenítő ellenére hosszú üzemidőre lehet képes a mobil, mivel hátlapja alatt egy 2600mAh kapacitású akkumulátor lapul.

A HTC Desire 816 HTC Sense 5.5-tel elsőként Kínában lesz elérhető márciustól, kék, fekete, narancs, fehér, zöld és szürke színben. A nemzetközi forgalmazás már a HTC Sense legújabb verziójával indul (OTA frissítés). A készülék Magyarországon várhatóan júniustól kerül az üzletekbe.

A Desire 816 specifikációját itt találod (pdf formátumban).

 

 

Vissza