Új hangkártya és fejhallgató-erősítő az Asustól

Kütyü Magazin - 2014. augusztus 11.

Az Asus bejelentette a Xonar U5, egy kis méretű, USB-s tápellátású hangkártya és fejhallgató-erősítő megjelenését, amely valódi 5.1  csatornás, térhatású hangot, 192 kHz/24 bites, nagyfelbontású audiorendszert, Perfect Voice technológiát, valamint dedikált mikrofon- és kimeneti hangerővezérlést kínál a felhasználóknak. 

Új termékekkel rukkolt elő az Asus. A Xonar U5 hangkártyát és fejhallgató-erősítő 5.1 csatornás, nagyfelbontású (192 kHz/24 bit) hangot kínál egy kompakt, USB-tápellátású készülékkel.

A Xonar U5 szolgáltatásai között megtalálható a Sonic Studio is: egy kényelmesen kezelhető segédprogramról van szó, amely lehetőséget ad a hangélmény teljes körű finomhangolására egy elegáns és intuitív felhasználói felület segítségével.

Az egyszerűen használható azonnali (plug and play) beállítással a Xonar U5 ideális megoldást jelent azoknak a noteszgépes játékosoknak, akik valódi 5.1 csatornás hangra vágynak, és azoknak a PC-s játékosoknak, akik a fantasztikus audioteljesítményt anélkül akarják elérni, hogy a PC házában turkálnának hangkártyák beszereléséhez.


Egyszerű audiobeállítás a Sonic Studióval

A Sonic Studio az Asus következő generációs hangbeállító segédprogramja, amely a Xonar U5-tel együttműködve teljes kontrollt biztosít a PC-s hangélmény fölött. Az intuitív felületén logikusan csoportosítva jelennek meg az audiobeállítási funkciók, emiatt nem csak nagy teljesítményű, de egyszerűen is használható. A szokásos többképernyős felületekkel megáldott segédprogramoktól eltérően, amelyek bonyolulttá és időigényessé teszi a konfigurálást, a Sonic Studio elegáns egyablakos nézetében minden szükséges vezérlőelem egy képernyőn látható, így a beállítások gyorsan és könnyedén elvégezhetők.

A Sonic Studio felületén a legfontosabb kezelőszervek funkcionális csoportokba szervezve jelennek meg, hogy mindent könnyen és félrenyúlások nélkül meg lehessen találni. A legfontosabb audiobeállítási csoportok sorában az alapbeállítások (pl. a hangerő és a csatornaválasztás) mellett előre megadott beállítások is találhatók, melyekkel egyetlen kattintással teljesen átalakítható a megszólalás.

Az I/O kiválasztási csoportban gyorsan és egyszerűen megadhatók a különféle be- és kimeneti eszközök, pl. a mikrofonok, hangszórók és fejhallgatók. A speciális audiobeállítások csoportja olyan eszközöket tartalmaz, amelyekkel finom részletességű szabályozás végezhető, például equalizert bizonyos frekvenciák kiemeléséhez, Bass Boost eszközt a mélyebb, kifejezőbb basszusokhoz, Voice Clarity eszközt a beszéd érthetőbbé tételéhez a filmekben és a zeneszámokban, illetve a Compressor eszközt a hangok dinamikus tartományának szabályozásához.

A hangolási csoportokkal a fejhallgatós felhasználók virtuális surround hangzást kapnak, és beállíthatják az effektus terét azzal, hogy virtuálisan megadják a hangszóró elhelyezkedését és utózengését. Végül pedig a mikrofonhangoló csoport a mikrofon beállításához szükséges eszközöket és funkciókat tartalmazza, köztük a Perfect Voice technológiás vezérlést, amely a játékokon belül nyújt tiszta kommunikációt azzal, hogy a beszédjelek és a háttérzaj között akár 20 dB-es különbséget is el tud érni.
 


Kompakt méret, HD hang

A Xonar U5 kis mérete miatt rugalmasan elhelyezhető bárhol, de a látvány csalóka: a cseppecske USB-s tápellátású eszközbe komoly teljesítményt zsúfoltak. A többi kicsi USB-s audioeszköztől eltérően, amelyek teljesítményét komolyan korlátozza a helyhiány és az energiaszűke, a Xonar U5-t gondos munkával úgy tervezték, hogy ezeket a korlátokat lebontsa. Az eszköz egyidejűleg képes 5.1-es surround hangzást és 192 kHz-es, 24 bites nagyfelbontású audiojelet szolgáltatni 104 dB-es jel-zaj arány mellett.

A Xonar U5-ben egy integrált, csúcsminőségű fejhallgató-erősítő gondoskodik a tiszta, dinamikus és kiemelkedő részletességű hangokról, a gazdag és magával ragadó audioélményről, ahol a játékok hangjai – a robbanások moraja és a lépések zaja is – hihetetlenül realisztikusak, és füllel jól elhelyezhetők a játékkörnyezetben. 

Játékosbarát kialakítás

A kiváló teljesítmény mellett a Xonar U5 még egy sor tervezési finomsággal is javítja a játékélményt és növeli a felhasználó élvezetét. A dedikált mikrofon-hangerőszabályzóval a legvadabb játék közepette is könnyű azonnali beállításokat végezni. A fő hangerőszabályzó gomb kényelmesen használható kimenetválasztóként is, hogy gyorsan lehessen váltani a hangszórók és a fejhallgatók között, egyetlen kattanással.

Elérhetőség

Az Asus Xonar U5 augusztus végétől lesz elérhető hazánkban, 19 900 Ft-os ajánlott bruttó végfelhasználói áron.

 
 
Vissza