A HTC orvosolhatja a Nexus 9 nyomógomb problémáit

Czipperer Dia - 2014. december 2.

Néhány apró kritika érte a Nexus 9-et, melyekre úgy tűnik, a HTC is figyel. Ha hihetünk egy Redditen megjelent képnek, a vállalat orvosolta az eszköz nyomógombnál felmerült problémát.

A Google legújabb táblagépe, a Nexus 9 a vadonatúj Lollipop rendszerrel a fedélzetén debütált a nagyközönség előtt. Évek óta ez az első Android táblagép, mely kikerült a HTC műhelyéből, így sok árgus szem szegeződik a vállalatra.

A kritikusok ezúttal is megjelentek. Bár nagy hibák nem róhatók fel a gyártónak, az emberek szeretnek panaszkodni: ezt többen meg is tették. Voltak, akik a gyártási minőség kapcsán a laza hátoldali panelt kifogásolták, míg mások a világítással nem volt kibékülve, és többen a gombok süllyesztését emelték ki.

Utóbbi esetén az volt a fő kifogás, hogy a gyártó nagyon mélyre helyezte a gombokat: a főkapcsoló, illetve a hangerő szabályozó gombok csak minimálisan emelkedtek ki a vázból.

Egy Redditen megjelent kép – amelyről a Pocketnow számolt be – azonban arról tanúskodik, hogy a HTC mindenféle felhajtás nélkül igyekszik orvosolni a felmerült problémákat. A gombok kialakításánál jól látszik a különbséga két eszköz között.

Egy felhasználó, Sebianoti tette közzé a képet, melyen az eredeti és a cserekészülék is látható, amit küldtek neki. Elmondása szerint a gombokat sokkal könnyebb megnyomni, mint korábban, és a készülék hátulja is sokkal stabilabb lett. Szerinte a képernyő minősége, a világításprobléma is javult.
 


Egyelőre még nem tudni, a HTC hogyan reagál majd a feltehetően tömeges panaszokra. Elképzelhető, hogy egy sablonválasszal élnek majd, miszerint folyamatosan dolgoznak a termékek fejlesztésén, de lehet, hogy az eszköztulajdonosok egy újabb eszközt kapnak majd Sebianotihoz hasonlóan.

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza