Tizen-alapú mobil fillérekért, praktikus funkciókkal: Samsung Z1

Farkas Norman - 2015. január 14.

A Samsung hivatalosan is lerántotta a leplet első Indiába szánt Tizen rendszerű okostelefonjáról. A 92 dollárba kerülő Z1 érthető módon nem nyújt bivalyerős hardvert, de egy sor ügyes funkciót vonultat fel, melyek könnyen elcsábíthatják a költekezni nem vágyó felhasználókat.

A dél-koreai gyártó végre hivatalosan is a nagyközönség elé tárta új, Tizen 2.3 rendszert futtató mobilját, a Z1-et. Az Indiába szánt készülékért 5700 indiai rúpiát, vagyis kb. 92 dollárt kell kicsengetni, s bár ezért a szerény összegért cserébe nem kapnak valami ütős hardvert a vásárlók, egy sor praktikus funkciónak örülhetnek, melyek mellett mindent elérnek, amit egy okostelefon esetében elvárnak.

 

 

A vörös, fehér és fekete árnyalatokban piacra kerülő Z1 működéséről egy kétmagos, 1,2GHz-es Spreadtrum (SC7727S) processzor gondoskodik, amit 768MB RAM és 4GB belső tárhely egészít ki. Utóbbi maximum 64GB-os microSD kártyával bővíthető. A telefon előlapján egy 4 hüvelykes WVGA (800 x 480 pixel) kijelző, egy VGA kamera, valamint a Samsung androidos mobiljairól már ismert Menü, Home és Vissza vezérlőgombok kaptak helyet, az 1500mAh kapacitású akkumulátort eltakaró hátlapra pedig egy 3,1 megapixeles, LED villanóval segített fénylesőt szereltek. A készülék repertoárjában a WiFi, a Bluetooth, a GPS és a 3G modul is megtalálható.

Ahogy már említettük, szoftveres oldalon több vonzó okossággal is szolgál az újdonság. Van például integrált vírusvédelem, Ultra Energiatakarékos Üzemmód az üzemidő elnyújtásához, továbbá néhány mozdulattal (a bekapcsoló gomb négyszeri megnyomásával) SOS jelzés küldhető a készülékről vészhelyzet esetén. Extrák is járnak a Tizen mobil mellett döntőknek: ajándék három hónapos hozzáférést kapnak a Hungama zeneszolgáltatáshoz és bizonyos prémium tartalmakhoz is hozzáférhetnek a Samsung Club jóvoltából.

A szolgáltatók próbálják minél vonzóbbá tenni a Samsung Z1-et a felhasználók szemében, ezért a Reliance és az Aircel is havi 500MB 3G-n lebonyolítható adatforgalmat kínál fél évig a készülék mellé.


 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza