Rózsaarany színben pompázhat az iPhone 6S

Czipperer Dia - 2015. május 13.

A KGI Securities kutatócég szerint az Apple új iPhone modellje, a 6S rózsaarany árnyalatban is tündökölhet a már meglévő három szín mellett. További részletek is napvilágot láttak a telefonról.

A legújabb iPhone üdvöskék, az iPhone 6 és a 6 Plus jelenleg három színben kapható a piacon: asztroszürke, ezüst és arany árnyalatban. Utóbbi egy új színvilágnak számított, és kifejezetten csak ez a két modell kapható eredetileg arany kivitelben.

Most egy új szín is csatlakozhat a sorba. A KGI Securities úgy véli, hogy a következő iPhone, amit ők csak iPhone 6S néven emlegetnek, rózsaarany színben is kapható lesz. Azt egyelőre nem tudni, hogy valódi, 18 karátos kivitelről lesz szó, vagy csupán arany hatású alumíniumról.
 


A jelentés továbbá azt is állítja, hogy a készülék hátsó kamerája 8-ról 12 megapixelre ugorhat. Ez nagy lépés lenne az Apple-től, ugyanis az iPhone 4S óta (2011) megragadtak a 8 megapixelnél, miközben a vetélytársak már 13, 16 és 20 megapixeles kamerákkal rukkolnak elő.

A színen és a továbbfejlesztett kamerán kívül az iPhone 6S gyorsabb, A9-es processzort kaphat, valamint 2 gigabájt RAM-ot. Összevetve, az iPhone 6 és 6 Plus modellek csak 1 gigabájt RAM-mal rendelkeznek.

A Force Touchot is rebesgetik, vagyis az érintésérzékeny kijelzőt, melyet elsőként az Apple Watchnál mutatott be a gyártó. A beépített érzékelők mérik az adott érintés erősségét, melyet a felhasználók maguk is testreszabhatnak.

A jelentésben továbbá arról is olvashatunk, hogy az új telefon továbbfejlesztett hangzást és zafír üveget kaphat, utóbbit az 5,5 hüvelykes iPhone 6 Plusnál is használtak.

Ha a korábbi évek gyakorlatából indulunk ki, az új modell valamikor szeptemberben vagy októberben érkezhet a piacra.

 

 

Forrás: Mashable.com; kép: gsmarena.com; technobuffalo.com

Vissza