Még ebben a hónapban frissülnek a Sony Xperia Z2 és Z3 modellek

Czipperer Dia - 2015. július 20.

A Sony megerősítette a hír, miszerint az Xperia Z2 és Z3 széria modelljek még júliusan megkapják az Android 5.1.1-es frissítést fedélzetükre.

Július végén a legfrissebb Android 5.1.1 Lollipop rendszer érkezik az Xperia Z2 és Z3 modellekre. Az update révén a készülékek további Wifi és Bluetooth lehetőségekkel gazdagodnak majd az értesítések és beállítások menüpontban is. A felhasználók közvetlenül a gyorsbeállításokból vezérelhetik majd a Wifi és Bluetooth kapcsolatokat. Továbbá néhány animáció és ikon is megváltozik majd.

A Sony japán részlege számolt be a frissítés híréről. Úgy tűnik, első körben itt debütál az új rendszerfrissítés a mobilokra, azonban később világszerte is elérhető lesz. Az update érkezésének pontos ideje országtól és szolgáltatótól függően változik majd.
 


Az 5.1.1-es verzióban pedig már az 5.0.2-nél debütált újdonságok is elérhetők lesznek, többek között az új Material Design, a megújult értesítési rendszer, amely révén a lezárt képernyőn keresztül is közvetlenül lehet válaszolni az egyes üzenetekre, valamint az érzékeny tartalmak elrejthetők. Az új aksikímélő funkció is a Lollipop egyik újdonsága, amely további 90 perccel képes meghosszabbítani a készülék üzemidejét, illetve az Android TV támogatás, a készülékmegosztás több felhasználó között, valamint a gyorsmenü funkció is, amely révén a gyakran használt beállítások két koppintással egyszerűen a készülék felső sávjába helyezhetők.

Az alábbi modellekre érkezik majd a közeljövőben az Android 5.1.1-es frissítés:

  • Sony Xperia Z3 sorozat: Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact és Xperia Z3 Tablet Compact
  • Sony Xperia Z2 sorozat: Xperia Z2 és Xperia Z2 Tablet
  • Sony Xperia Z1 sorozat: Xperia Z1, Xperia Z1 Compact, Xperia Z1S, Xperia Z Ultra és Xperia Z Ultra GPE
  • Sony Xperia Z sorozat: Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR és Xperia Tablet Z
  • Sony Xperia M2 és Xperia M2 Aqua
  • Sony Xperia T2 Ultra
  • Sony Xperia C3

 

 

Forrás: Ibtimes.co.uk

Vissza