A Sony sem hagyja készülékeit Android 5.0 Lollipop nélkül

Farkas Norman - 2014. október 17.

A HTC és a Motorola után a Sony is betekintést engedett frissítési ütemtervébe, azaz elárulta, hogy mely készülékeire adja majd ki az Android legújabb verzióját, az 5.0 Lollipopot.

A mobilrajongók központi témája a napokban leleplezett Android 5.0 Lollipop, mely elsőként a Nexus 6 phablet és a Nexus 9 táblagép fedélzetén lesz elérhető. Sokakat foglalkoztat, hogy vajon a jelenleg használatban lévő készülékére elérhető lesz-e szoftverfrissítés formájában az új rendszer, de még csak néhány gyártó engedett bepillantást frissítési ütemtervébe.

Az új Nexus modellek gyártói (a Motorola és a HTC) után a japán Sony is beállt sorba, s elárulta, hogy mely eddig kiadott modelljei kapják meg biztosan a legfrissebb Androidot. Elsősorban a Z sorozat tagjait birtokló felhasználók örülhetnek, ugyanis a kiválasztott készülékek mindegyike ebbe a családba tartozik.

A következő Sony okostelefonok és tabletek részesülnek Android 5.0 frissítésben: Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia Z1, Xperia Z1S, Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact, és Xperia Z3 Tablet Compact.

Elsőként a Sony Xperia Z Ultra Google Play Edition kapja meg az update-et, majd 2015 elején az Xperia Z2 és Xperia Z3 sorozatú készülékek (Xperia Z3, Z3 Compact, Z3 Tablet Compact, és Xperia Z2) tulajdonosai örülhetnek. Ezek után kerülnek sorra a további modellek a fenti listából.

Ha a Te készüléked nincs a fenti felsorolásban, akkor jó eséllyel le kell mondanod a hivatalos Android 5.0 frissítésről, ugyanakkor van egy halvány remény, hiszen a Sony még feltehet néhány modellt a listára.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza