Új táblagép az LG műhelyéből – G Pad II 10.1

Czipperer Dia - 2015. augusztus 24.

Az LG bejelentette legújabb tabletjét, mely a G Pad széria tagjaként lép színre. A modell hivatalosan a szeptemberi IFA kiállításon mutatkozik majd be.

A dél-koreai techóriás bejelentette újratervezett G Pad táblagépét: a G Pad II 8.0 után, mely a vállalat anyaországában érhető el, megérkezett a nagyobb kijelzős modell, a G Pad II 10.1 is. Bár a készülék áráról és megjelenéséről még nem közölt részleteket a gyártó, azonban a specifikációkat már  felfedték.

Az 1920 x 1200 pixeles felbontású kijelzővel megáldott, 10 hüvelykes modell lelke egy Snapdragon 800-as processzor, fedélzetén pedig a legfrissebb Android 5.1.1-es operációs rendszer teljesít szolgálatot. A 2 gigabájt RAM-mal és 16 gigabájt tárhellyel megáldott modell előnye, hogy a microSD támogatás révén utóbbi még tovább növelhető.


A kamera nem túl kecsegtető, de táblagép lévén ne is várjunk túl sokat: egy 5 megapixele fő- és egy 2 megapixeles előlapi kamerát kapott. Az akkumulátor kapacitása azonban már sokkal impozánsabb: egy 7400 mAh-es példánnyal szerelte fel az LG.

Szoftveres fronton is felhasználói igényeket célzott meg elsősorban a vállalat. Az olvasási mód, amely csökkenti a képernyő kék fényét, vagy a többablakos üzemmód is ezek közé tartozik.


A táblagépen előre telepített Microsoft Office is található, és további extra, hogy a Microsoft 100 gigabájt tárhelyet is ad a One Drive-hoz.

A Wifi és LTE-képes masina a későbbiekben Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában is elérhető lesz, azonban a pontos részleteket ezzel kapcsolatban az IFA szakkiállításra tartogatják.

 

 

Forrás: Androidpolice.com

Kulcsszavak: táblagép, LG, G Pad
Vissza