Energiatakarékos funkciók az új Lenovo mobilokban – VIBE P1 és P1m

Kütyü Magazin - 2015. szeptember 4.

A Lenovo két új, nagyteljesítményű VIBE okostelefont dobott piacra. A VIBE P1 és P1m készülékek lehetővé teszik a folyamatos kapcsolattartást és hatékony munkavégzést. 

Két új mobillal rukkolt elő a Lenovo. Az állandó használatra tervezett VIBE P1 és VIBE P1m masszív akkumulátorral és intelligens energiatakarékos funkciókkal büszkélkedhet. A kivételesen hosszú akkumulátor üzemidejű új VIBE okostelefonok manuális energiatakarékos kapcsolójával azonnal meghosszabbítható a használati idő, míg  az OTG (On-The-Go) töltési funkció lehetővé teszi az USB-n keresztül csatlakoztatott más készülékek, például Bluetooth headsetek és hordozható hangszórók feltöltését.

A VIBE P1 egy hatalmas, 5000 mAh-es kapacitású akkumulátorral rendelkezik, amely kategóriájában az egyik legnagyobb teljesítményű tápforrás. Szükség esetén más telefonoknak is tud adni némi energiát. Az energiatakarékos kapcsolón – amely azonnal meghosszabbítja az akkumulátor üzemidőt –, valamint az OTG (On-The-Go) töltési funkción kívül a VIBE P1 egy 24 watt teljesítményű gyorstöltési funkcióval is rendelkezik, melynek révén gyorsan feltölthető az akkumulátor. 


A sima és gyors működés érdekében a VIBE P1-et egy 1,5 GHz-es, 64 bites, 8 magos Qualcomm Snapdragon 615 processzorral szerelték fel az egyszerre több alkalmazást futtató, neten böngésző és videókat streamelő felhasználók számára. A gyors és megszakítás nélküli böngészés biztosítására az okostelefon Wi-Fi Boost funkciója 5G WiFi támogatást nyújt a nagyobb sebesség és hatótávolság érdekében.

A VIBE P1 számos, az NFC (Near-Field Communication) technológiát alkalmazó okoskészülékkel párosítható, a headsetektől és kamerákon át az okostelevíziókig. Emellett a home gombba épített ujjlenyomat olvasóval feloldható a lezárt képernyő, minden korábbinál nagyobb kényelmet és biztonságot nyújtva a készülék és a felhasználó adatai számára. 

A VIBE P1 ugyancsak kivételes szórakoztató élményt nyújt páratlan hangminőségével. Az intelligens PA audiótechnológia növeli a készülék hangerejét, ráadásul a VIBE P1 okostelefon lezárt hangkamrával rendelkezik a jobb rezonancia és basszus érdekében, kielégítve mindenfajta multimédiás igényt. A hátlapi kamera 13 MP-es felbontású, és gyorsfókuszú PDAF technológiával látták el, míg az előlapi szelfikamera 5MP-es képeket készít többféle felvételi móddal és képszerkesztési lehetőséggel. 

A prémium kivitelű fém és üveg dizájnt a karcsú alumínium keret hangsúlyozza ki (mindössze 4 mm-es mérettel az oldalak mentén), míg a finoman ívelt fém hátlap a jobb ergonómiát szolgálja. A kijelző Gorilla Glass 3 üvegből készült, amely egy könnyebb és vékonyabb változata a Corning karc- és repedésálló védőüvegének.

A VIBE P1m egy hosszú üzemidejű 4000 mAh-es akkumulátort tartalmaz, gyorstöltési funkcióval, amely lehetővé teszi az okostelefon siető félben lévő használója számára a gyors feltöltést. Mi több, a Lenovo cseppállóvá tette a VIBE P1m-et a nanobevonat technológia alkalmazásával. Mindezek, valamint a nagy teljesítményű, 64 bites, négymagos MediaTek processzor és az élénk 5 hüvelykes HD képernyő a VIBE P1m okostelefont egy jó ár-érték arányú készülékké teszik.


A VIBE P1 arany (csak Kínában), platina és grafitszürke, míg a P1m ónix fekete és gyöngyfehér színekben kapható.

 

 Kép: androidauthority.com

Vissza