Kisebb ESPRIMO portfólió nagyobb teljesítménnyel

Kütyü Magazin - 2018. május 23.

A Fujitsu bemutatta sokoldalú ESPRIMO PC-kínálatának sokféle asztali számítástechnikai környezetben jól használható, legújabb generációját. Az ESPRIMO portfólió teljesítményét nyolcadik generációs Intel Core processzorok turbózzák fel, a perifériák gyorsabb csatlakozását pedig 10 gigabit sebességű USB támogatja*. Az új, kisebb méretű ESPRIMO PC-k kimagasló teljesítmény elérésére képesek.

A Fujitsu ESPRIMO asztali PC-kínálatának kompakt és költséghatékony gépei kifejezetten üzleti felhasználóknak készültek, és iparágvezető rugalmasságot nyújtanak bővítés és használhatóság terén. A frissített ESPRIMO sorozat teljesítménye is megnőtt, ami különösen az alkalmazásfeldolgozás és a gördülékenyebb grafikus működés terén mutatkozik meg – az Intel legújabb generációs H310 és Q370 „Coffee Lake” lapkakészleteinek köszönhetően. Az új ESPRIMO-k Intel Optane SSD-gyorsítótárral dolgoznak**, magasabb, SSD-jellegű teljesítményszinttel támogatva a költséghatékonyabb, nagyobb kapacitású merevlemezek működését.

A legújabb ESPRIMO-frissítés keretében bevezetett modellek a kisebb, diszkrétebb PC-k trendjéhez igazodva az asztali kijelző hátoldalára vagy a szem elől teljesen elrejtve rögzíthetők – hozzájárulva ezzel a rendezettebb, átláthatóbb asztali munkafelület kialakításhoz. Két új ESPRIMO modell – az általános felhasználásra szánt ESPRIMO D538 és a nagy teljesítményű ESPRIMO D738 – az elődtermékeknél 20 százalékkal kisebb, mindössze nyolc literes házban működik.

A rendszerbővítés aktív támogatásával a Fujitsu a TCO-t is alacsonyabb szinten tartja. Míg más szállítók tudatosan megnehezítik vagy egyenesen ellehetetlenítik a rendszerkomponensek frissítését, a Fujitsu egyszerű módszert kínál a memóriamodulok garanciavesztés nélküli bővítéséhez. Az életciklus közepén a teljesítmény egyszerűen növelhető oly módon, hogy a felhasználó a rendszer zsanéros ajtaján keresztül új memóriaegységet telepít. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Fujitsu SELECT Expert partnerei egyedi kialakítású, értéknövelt rendszereket állíthatnak össze a különleges végfelhasználói igények kielégítésére. 

 

A következő generációs Fujitsu ESPRIMO asztali PC-k új jellemzői:

  • Halk működés – kis zaj- és hőkibocsátás, megnövelt energiahatékonyság 
  • Mindössze 40 wattos felvett max. teljesítmény – a kis fogyasztású aktív üzemmód 40-60 százalékkal kevesebb áramot fogyaszt más szállítók hasonló asztali gépeihez képest 
  • Opcionális Intel Standard Manageability (ISM) megoldás az ESPRIMO D738 és ESPRIMO P758 modellekhez
  • Az újrahasznosított anyagok nagyobb arányú felhasználása a gyártás során 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu ESPRIMO asztali PC-k közvetlenül a Fujitsutól és a Fujitsu SELECT viszonteladó partnereitől vásárolhatók meg. Az ESPRIMO P és ESPRIMO D modellek június végén, az ESPRIMO K július végén, az ESPRIMO Q pedig augusztus közepén kerül piacra. A gépek ára országtól és specifikációtól függően változik.

_______________

* A 10 gigabites USB az ESPRIMO P/D/Q 75x és 95x rendszereknél elérhető
** Csak az ESPRIMO P/D/Q 75x és 95x rendszereknél

Vissza