Nagyobb tárhely, több lehetőség

Kütyü Magazin - 2020. július 9.

A Samsung bemutatja második generációs QLC flash meghajtóját, a 870 QVO SATA SSD-t, amely új szintre emeli a nagy kapacitású, felhasználói adattárolók teljesítményét. Az iparági szinten is kiemelkedő, akár 8 terabájtos (TB)  SSD-re egyaránt jellemző a szupergyors sebesség, a nagy tárolókapacitás és a megbízhatóság.

A felhasználóknak hosszú ideig választania kellett a jobb teljesítményű SSD megoldások és a hagyományosan nagyobb kapacitást biztosító HDD-k között. A Samsung 870 QVO SSD azonban könnyedén képes mindkét területen kiemelkedőt nyújtani, így megfelelő megoldást jelent az átlagfelhasználóknak, akik az elérhető árú teljesítményt keresik, és a professzionális PC tulajdonosoknak is, akiknek a kapacitás az elsődleges szempont.

 

„A Samsung első széles körben elérhető QLC meghajtója, a 2018-ban megjelent 860 QVO után bemutatjuk a második generációs QVO SSD-t, amely kétszeres, 8 TB kapacitás mellett megnövelt teljesítményt és megbízhatóságot is magával hoz – mondta el Dr. Mike Mang, a Samsung memória üzletágának márka- és termék alelnöke. – Az új 870 QVO segítségével még több felhasználó érhet el a mindennapokban kiemelkedő SSD teljesítményt, HDD-szintű kapacitás mellett.”   

 

A 870 QVO szekvenciális olvasási- és írási sebessége is a legjobbak között van, akár az 560, illetve 530 MB/s-ot is elérheti  a meghajtóba integrált Intelligent TurboWrite technológiának köszönhetően. A magas teljesítmény fenntartásához az új SSD-be SLC buffer  került. A 870 QVO véletlenszerű olvasási sebessége 13 százalékkal magasabb  a 860-as modellnél, így kiválóan alkalmas olyan mindennapos feladatok elvégzéshez, mint az online munka, a játék vagy a böngészés. A megújult Data Migration és Magician 6 szoftverek új- és továbbfejlesztett funkciókkal biztosítják a felhasználók számára a meghajtó teljes körű kezelhetőségét és lehetővé teszik az optimalizálást.

Az iparági szinten is kiemelkedő kapacitás és teljesítmény mellett a 870 QVO rendkívül hosszú ideig, akár 2 880 TB teljes terhelhetőséggel vagy három éves limitált jótállással  áll a felhasználók rendelkezésére. 

 

A 870 QVO 1 TB, 2 TB, 4 TB és 8 TB kapacitással érhető el Magyarországon július 9-től  44,990 forintos ajánlott fogyasztói ártól. A Samsung SSD termékeiről további információ a https://www.samsung.com/hu/memory-storage/870-qvo-sata-3-2-5-ssd/MZ-77Q1T0BW/ weboldalon érhető el.

Samsung 870 QVO SSD termékjellemzők:

 

Vissza