Hogyan működnek az automata kriptovaluta kereskedési rendszerek, és milyen csomagokat választhatunk?

Kütyü Magazin - 2021. december 29.

Amennyiben a kriptovalutákat is felvesszük a portfóliónkba, és elkezdünk velük kereskedni, felmerülhet bennünk az igény az automatizáció iránt. Vajon milyen csomagok léteznek az automata kereskedéshez?

Először is, mi az a kripto kereskedelem?

Ha kriptovalutákkal kereskednénk, tehát azokat szeretnénk cserélgetni, egy tőzsdei kereskedelemhez vagy forexhez nagyon hasonló rendszeren keresztül tudjuk megtenni. A két legnagyobb kriptovaluta, a Bitcoin és az Ethereum mellett a kisebb altcoinok sokaságával is itt üzletelhetünk.

Miként működik egy kereskedelmi platform?

A kereskedelmi platformok lehetőséget biztosítanak számunkra, hogy kripto eszközökbe fektethessünk, majd kereskedhessünk is velük. Ezek a felületek megkönnyítik, leegyszerűsítik ezt a tevékenységet. Általában szabályozottak, és az online térben, a nap huszonnégy órájában nyitva állnak, hogy egy egyszerű regisztráció után lehetővé tegyék számunkra a munkavégzést. Ha kellőképpen felhasználóbarát, átgondolt felületet biztosítanak, kellemesebbé válik általuk a coinok adása, vétele.

Hogyan tudjuk kriptovalutába fektetni a pénzünket?

Ha hagyományos, úgynevezett fiat pénzünket kriptovalutára szerettük volna váltani, egészen a közelmúltig nem volt túl könnyű dolgunk, viszont a professzionális kereskedelmi platformok megjelenésével szerencsére jócskán leegyszerűsödött ez a folyamat. A Tradensea csomagjainak segítségével is elkezdhetünk ezzel foglalkozni. Sőt, akár egy demo számlával is elsajátíthatjuk az alapokat, mielőtt éles helyzetben a saját tőkénket vinnénk a vásárra.

Miket vegyünk figyelembe, mielőtt platformot vagy azon belül kereskedési csomagot választunk?

  • Először is, nagyon fontos, hogy az adott felület jól szabályozott legyen, hogy ne érjenek meglepetések. 
  • A kereskedési limitek értéke is megszabhatja, hogy nekünk való-e az adott csomag vagy felület.
  • Ha különböző botokkal szeretnénk támogatni a kereskedést, győződjünk meg ezek meglétéről is.
  • Ezenkívül a támogatott eszközök száma, tehát a kereskedésbe bevonható valuták mennyisége is fontos tényező, főleg, ha kisebb, induló kriptopénzekben is lehetőségeket látunk.
  • A felszámolt jutalékok mértéke is lényeges. Ha sok tranzakciót szeretnénk lebonyolítani, akár egy napon belüli kereskedésekkel, ez elemi fontosságú lesz nekünk.
  • Sok befektető tőkeáttétellel is szeretne kereskedni. Ha mi is közéjük tartozunk, ennek lehetősége elengedhetetlen lesz számunkra.
  • Abban is eltérések mutatkoznak, hogy befizetés során milyen számlákat, pénztárcákat fogadnak el az egyes rendszerek. Itt is ügyelnünk kell a számunkra megfelelő lehetőségek meglétére.
  • Természetesen, egy idő után ki is kell utalnunk magunknak a tőkét. Ekkor az ilyen átutalásokért felszámolt költségek lehetnek fájó meglepetések. Jó, ha ezeknek is utánanézünk, még a belépés előtt.

 

Amennyiben minden fontos szempontnak megfelel mind a platform, mind a választott csomag, nincs más hátra, mint belevágni! Sok sikert!

Kulcsszavak: kriptopénz, kriptovaluta
Vissza