Új LIFEBOOK noteszgépek a Fujitsutól hibrid munkahelyekre

Kütyü Magazin - 2022. május 25.

A Fujitsu bemutatta a járvány utáni hibrid munkastílushoz igazodó, vadonatúj noteszgép-portfólióját. A frissített kínálat zászlóshajója a minden elemében új, ultrakönnyű magnézium házba szerelt LIFEBOOK E5 sorozat.

Az új modellek valódi csúcsteljesítmény elérésére képesek. A LIFEBOOK E5 sorozat a legújabb, 12. generációs Intel Core processzoroknak és Intel Iris Xe grafikus kártyáknak köszönheti kimagasló teljesítményét. A vállalatok a legújabb AMD Ryzen 5000U Series processzorral és AMD Radeon grafikus kártyával is rendelhetik a modelleket, amelyeket a Fujitsu mindkét estben max. 64GB DDR4 (2x DIMM) memóriával szállít.

A legújabb generációs LIFEBOOK E5 modellek karcsúbbak, mint a népszerű elődmodellek – kisebb méretben és új, vékonyított profillal. A 14 hüvelykes verzió mindössze 19,9 mm, a 15 hüvelykes pedig 20,1 mm vastag, szemben az előző generáció 23,9 mm-rével. Bár a LIFEBOOK E5 modellek súlya mintegy negyedével csökkent, akkumulátor-kapacitásuk nőtt, támogatva az egész napos stresszmentes használatot. 

Rüdiger Landto, a Fujitsu globális CCD-üzletágának igazgatója elmondta: „A hibrid munkastílus velünk marad, ezért a legújabb LIFEBOOK E5 modelleket úgy terveztük meg, hogy otthon, az irodában és út közben is kifogástalan stílust, hordozhatóságot és kiváló teljesítményt nyújtsanak. Az összes LIFEBOOK modell egységes vállalati szintű biztonsági funkciókkal dolgozik, támogatja az egyszerű bejelentkezést, és garantálja az adatok biztonságát. Ráadásul az új modellek nagyon versenyképes áron kaphatók.”

 

 

Kényelem és csatlakozás

A hot-desking környezetben is kényelmesen használható, legújabb U7 és E5 modellek ugyanazzal a portreplikátorral működnek, biztosítva ezzel a perifériák azonnali csatlakoztatásának lehetőségét, legyen szó Wi-Fi 6E-ről, Bluetooth 5.1-ről vagy 5G/4G/LTE WWAN hálózatról.

 

 

Nagyvállalati biztonsági funkciók az alapkiépítés részeként 

A biometrikus hozzáférési lehetőségek között szerepel az IR Hello Cam, az ujjlenyomat-felismerés és a Fujitsu PalmSecure tenyérvéna-alapú biztonsági megoldása. A noteszgépek manuális kamerazárral is fel vannak szerelve. Az egyes modelleken elérhető ePrivacy szűrő védi a tartalmakat a kíváncsi tekintetek ellen.*

A Fujitsu új, ultrakönnyű mobil vékonykliensek bevezetését is tervezi az optimalizált helyi számítási kapacitást és központosított vagy felhőalapú működést igénylő területeken – pl. pénzügyi szolgáltatások, egészségügy, home office és XaaS. A LIFEBOOK E5412 és E5512 mobil vékonykliens-modellek ugyanazt az újszerű formatervet követik, és a termékcsalád többi tagjával azonos portreplikátort használnak. 

Az új LIFEBOOK E5x12 noteszgép mellett a Fujitsu a rendkívül biztonságos, ultramobil LIFEBOOK U7x12 noteszgépsorozat legújabb generációjával is megjelenik: a felső kategóriás LIFEBOOK U9312 és LIFEBOOK U9312X modellel (utóbbi a táblagép verzió). Mindkét változat a legújabb, 12. generációs Intel Core processzorral dolgozik.

 

Ár és piaci bevezetés

Az új LIFEBOOK modellek azonnal rendelhetők a Fujitsutól és hivatalos partnereitől. Áruk rendszerspecifikációtól és országtól függően változik. 

__________________

* Az ePrivacy szűrő a LIFEBOOK U7312 és U7412 modellekhez elérhető.

Vissza