Android alkalmazások a Nokia N9 képernyőjén?

Farkas Norman - 2011. június 24.

Nagyon szép és jó, hogy van lehetőségünk választani, milyen operációs rendszert futtató készüléket szeretnénk használni mindennapjainkban. Ennek azonban van hátulütője is, hiszen az eltérő platformokra nem feltétlenül érhetőek el ugyanazok az alkalmazások.

Gondoljunk csak bele, hogy ha például 1 évig Androidos telefont birtokoltunk, és kihasználtuk az általa nyújtott lehetőségeket, azok szinte beleivódtak mindennapjainkba, aztán egy készülékváltás alkalmával operációs rendszert is váltunk, - például áttérünk egy MeeGo-t futtató kütyüre - kétségessé válik, hogy a korábban számunkra fontos alkalmazások szolgáltatásait elérhetjük. Ez a tény sokunk számára okozhat aggodalmakat.

Szerencsére azonban nem lesz megoldatlanul hagyva a probléma, legalábbis a MeeGo-s eszközök esetében. A már korábban bemutatott Myriad Alien Dalvik hozza el a megoldást még idén erre a platformra. Arról - egyelőre - nincs információ, hogy az Alien Dalvik használata mennyit kóstál majd a fejleszőknek, illetve mikor jelenik meg pontosan.

Mindenesetre biztos, hogy a Nokia N9 tulajdonosok nem maradnak alkalmazások bő választéka nélkül, s ez "lökés" lehet egy esetleges MeeGora váltás felé, mondjuk például az Androidról. A lent megtekinhető videó hivatott bemutatni a Myriad Alien Dalvik rendszerének lényegét.

Kulcsszavak: Android, Nokia, MeeGo
Vissza