Új PC hangfalak a Pioneertől

Farkas Norman - 2011. július 10.

Nem megszokott, hogy a japán gyártó PC hangfalakat dob piacra, ezért is figyeltünk fel mostani próbálkozására. Az S-MM301 típus egy egyszerű 2.0 kivitel, az S-MM751RU kissé érdekesebb, ugyanis egy 2.1-es hangrendszert takar a típusszám. Lássuk, mit tudnak!

Ahogy fent említettem, az S-MM301 egy nem túl összetett kütyü. Egy átlagos sztereó hangfalpár az egész, amely USB-n keresztül veszi fel a működéséhez szükséges áramot. Nem túl nagyok az egyébként kis teljesítményű hangsugárzók, s ez praktikus lehet, ha inkább notebookhoz vagy netbookhoz csatlakoztatva szeretnénk használni. Ára 49 dollár, először az Egyesült Államokban lesz kapható.

Az S-MM751RU-t viszont egyértelműen nem a hordozható gépekhez találták ki. A 2.1-es hangrendszer egy 20 watt teljesítményű mélynyomót és két, egyenként 10 watt teljesítményű szatellit hangszórót foglal magába. Külső lejátszónkat is csatlakoztathatjuk a cucchoz, mivel fel van szerelve egy vezetékes távvezérlővel, amin találunk egy 3,5 mm-es jack bemenetet. De még nincs vége a lehetőségek sorának: a távirányítón kapott helyet ugyanis még egy SD kártyaolvasó, egy USB aljzat, a hangerőszabályzás vezérlője, továbbá több olyan kezelőeszköz is, melyek segítségével vezérelni tudjuk a S-MM751RU-ra (az előbbi lehetőségek valamelyikén) csatlakoztatott eszközeinket. Ára 129 dollár, és kistestvéréhez hasonlóan először az amerikai piacon lesz elérhető.

 

Forrás: HighTech Review

Kulcsszavak: hangszóró, Pioneer
Vissza