Praktikus USB-s hangkeltők ASUS minőséggel: MS-100 hangszóró és HS-W1 headset

Kütyü Magazin - 2012. január 2.

A tajvani gyártó két új USB-s hangeszközt jelentett be: a kompakt MS-100 USB-s sztereo hangszórópárt, valamint a HS-W1 kódnevű vezeték nélküli, USB-s headsetet. Mindkét kütyü megjelenése minőségérzetet sugall, kompakt méretüknek köszönhetően pedig szinte bárhova gond nélkül magunkkal vihetjük őket.

Az MS-100 terméknév egy kompakt kivitelű, sztereo USB-s hangszórópárt takar, amelynek tápellátását egyetlen USB 2.0 (vagy 3.0) csatlakozó biztosítja, mégis képes erős, torzítás nélküli hangok lejátszására. Minimalista, határozottan art deco stílusjegyeket mutató, kúpos kialakítása a klasszikus hangszórók formáját idézi. A nagy, 54 mm-es hangszórók akár 93 decibeles hangot is képesek megszólaltatni kevesebb, mint 3% torzítással, gazdag magas, közép- és erőteljes mély hangokkal.

Használatát külön szoftver telepítése nélkül, azonnal elkezdhetjük Windows Vista és Windows 7 rendszerű gépeken, így nagyszerű megoldás bármely asztali vagy noteszgéphez, ahol halaszthatatlanul szükségét érezzük a jobb minőségű audio-élménynek.

Az MS-100 hazai megjelenésére még várnunk kell, egyelőre csak annyit tudunk, hogy az első negyedévben kerül piacra.

ASUS MS-100

A tiszta, világos hangokat maximális kényelem mellett kínáló HS-W1 vezeték nélküli USB headset nagy, 70 mm-es fülpárnákkal készült a tartós, természetes kényelem biztosítása érdekében. A HS-W1 headsetben alkalmazott, 2,4 GHz-es vezeték nélküli technológia lehetővé teszi a CD minőségű (44,1 kHz/16 bit, tömörítés nélküli) hangok továbbítását a miniatűr USB adapter és a headset között, ugyanakkor kétszer akkora hatótávolságot biztosít, mint a bluetoothos audio. Az akusztikusan hangolt, 40 mm-es hangszórók és a beépített equalizer együttesével kiemelhetők az énekhangok és a finom részletek, vagy ha szükséges, egy kis extra basszus is hozzáadható.

A zajszűrő mikrofon kiemeli a beszédhangokat, ugyanakkor roppant praktikus, elcsavarva némítható kialakítása révén ideális az olyan megoldásokhoz képest, ahol hívás közben vakon kell keresgélni egy kis gombot. A nagy, fülre helyezett hangerőszabályzóval szintén egyszerűbben, egyetlen érintéssel állítható a hangerő, anélkül, hogy vacakolni kellene a vezetékbe épített, kicsi, ide-oda mozgó vezérlővel.

A beépített akkumulátorral max. 8 órás használati idő, a könnyű, mindössze 170 grammos, összehajtható kialakítás és a mellékelt útizacskó valóban ideális útitárssá teszi a hazánkban jelenleg 19 990 forintos ajánlott végfelhasználói áron kapható HS-W1-et.

A termékekkel kapcsolatos további részletek a www.asus.com oldalon találhatók.

 

Vissza