Az első dupla képernyős notebook a piacon: GScreen SpaceBook

Farkas Norman - 2011. július 15.

A napokban vált előrendelhetővé a GScreenCorp két 17 hüvelykes HD képernyővel szerelt laptopja, mely igazi újdonságnak számít. Elsőre ugyan idétlennek tűnhet a koncepció, de némi vizslatás után nyugtázhatjuk, hogy igenis kellett már ilyen gép a piacra.

 

Egyre halványabbá vált a határvonal az asztali gépek és a laptopok között az utóbbi években, például a teljesítmény tekintetében, s emellett a hordozható eszközök akkuja is sokat fejlődött. Ezidáig azonban egyik ilyen kütyü sem tudta elhozni számunka azt a panoráma élményt, amit a több képernyős használat által érhetünk el. A SpaceBook sikeresen utat tör ebbe az irányba, s ezt ráadásul úgy teszi, hogy abszolút nem megy a "fícsör" a hordozhatóság rovására. A képernyők középről kicsúsztathatóak (egyik a másik elől, illetve mögül), így hozva létre a lenyűgöző panorámát. Hála a jól átgondolt (és megvalósított) tervezésnek, stabilan tartják a helyzetüket a megjelenítők, és maga a notebook sem ingatag. Például az akkumulátor nem a gép hátuljába, hanem az első részébe került, ez biztosítja, hogy ne essen hanyatt  a körülbelül 4 és fél kilós szerkezet nyitott állapotban sem.

Gordon Stewart, a GScreenCorp vezérigazgatója találta ki a SpaceBook brutális koncepcióját már 4 éve, amikor egy filmes projekten dolgozott Hawaii-on és pont egy ilyen felszereltségű eszközre lett volna szüksége a hatékonyabb munkához. Biztos vagyok benne, hogy sokan örömmel fogadják a dupla képernyős laptopot. Gondolok itt azokra, akiknek fontos a munkavégzéséhez a megfelelő vizuális látótér és a megfelelő teljesítmény, valamint ezeket szeretnék összekötni a mobilitás adta lehetőségekkel.

A SpaceBook amellett, hogy elérhető fényes és matt képernyőkkel is, két felszereltség közül választhatunk a vásárlásakor. Az egyik modell Intel i5 processzorral, 4GB memóriával kecsegtet, ára 2395 dollár, a másik i7 processzorral és 8GB memóriával érkezik, 2795 dollárt kóstál.

Ha többre vagy kíváncsi, látogass el a GScreen oldalára.

Kulcsszavak: notebook
Vissza