Új ThinkPad Edge laptopok: üzlet és életmód egyben

Kütyü Magazin - 2012. január 13.

A Lenovo bemutatta kis – és középvállalatoknak tervezett legújabb laptop portfólióját, melyben ötvözi az üzleti technológiát a szórakoztató funkciókkal. Mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb eszközt: a prémium kategóriát a ThinkPad Edge S sorozat, a középkategóriát a ThinkPad Edge E sorozat, míg a belépő szintet a Lenovo B sorozat gépei képviselik.

Az elegáns ThinkPad Edge S430 laptop a stílusos és eredeti megjelenést olyan innovatív megoldásokkal kombinálja, mint az Intel Core processzor és a Thunderbolt technológia. A ThinkPad Edge laptopok 11, 13, 14 és 15 colos méretben érhetőek el, és olyan hasznos technológiai újítással kerülnek a polcokra, mint a Lenovo Solution Center, amely a leggyakoribb IT problémákra ad megoldást. Ezzel párhuzamosan a felhasználók szórakozási igényeinek maximális kielégítésére is nagy figyelmet fordított a cég az új sorozat minőségi kép- és hangjellemzőivel.
„A kis- és középvállalatok dolgozói olyan laptopokat igényelnek, melyeken mindent meg tudnak oldani – a munkához nagy teljesítményre van szükség, míg a személyes felhasználáshoz elengedhetetlen a kiváló élmény” – mondta Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója. „Ezeket az elvárásokat az új ThinkPad Edge laptopok extráikkal – mint az új progresszív dizájn, az egyszerű kezelhetőség és a gyorsabb betöltés – túl is szárnyalják.”

ThinkPad Edge S430

Külcsíny-kedvelő üzletemberek számára ideális megoldást jelenthet a ThinkPad Edge S430 laptop mokkafekete színével, elegáns vékony megjelenésével, fémdíszítéssel és prémium, puha tapintású felületével.
A 14 colos laptopban megvan minden olyan funkció is, ami a kkv-k sikeres működéséhez elengedhetetlen. Ilyenek például a legújabb Intel Core processzorok, a DVD író vagy az akár 1TB tárolási kapacitással rendelkező második merevlemez, az integrált Intel vagy NVIDIA Optimus videokártyák választéka, a Dolby Home Theatre v4 hangzás, az USB 3.0 portok és az Intel Thunderbolt™ technológiája. Ez utóbbi segítségével a felhasználók 30 másodperc alatt mozgathatnak teljes hosszúságú HD videókat és nagyjából 10 percbe telik egy évnyi folyamatos MP3 hallgatás biztonsági mentése is.

ThinkPad Edge E430
A 14 colos ThinkPad Edge E430 és a 15 colos E530 laptopok esetében a kkv-k számos opció közül választhatnak igényeiknek megfelelően: a legújabb Intel Core processzorok, vagy AMD Fusion APU (az E435 és az E535 laptopok rendelkeznek ez utóbbival), integrált vagy a diszkrét grafikus kártya. A laptopok támogatják a gyors betöltést, és az akár 1 TB-os tárolási kapacitás kombinálható SSD meghajtóval is. A gépek emellett USB 3.0 portokat és nagyfelbontású webkamerát is kaptak.
A kisebb, 11,6 colos, valamint a 13,3 colos ThinkPad Edge laptopok az E130 és E330 modellek esetében Intel Core processzorokkal, míg az E135-nél és E335-nél AMD Vision Accelerated processzorokkal (E135 és E335) nyújtanak teljesítményoptimalizálási lehetőséget és mobilitást a kkv-knak.

ThinkPad Edge E530

Az általános felhasználású ThinkPad Edge laptopok grafitszürke belsővel érkeznek, választható éjfekete, tűzpiros vagy kobaltkék külsővel (Midnight Black, Heatwave Red or Cobalt Blue), a ThinkPad Edge S430 laptopokhoz hasonló progresszív dizájnnal.

A Lenovo B sorozatának belépő szintű modelljei az alapvető technológiai megoldásokkal elérhető üzleti teljesítménynövelést jelentik a felhasználók számára. A B480 és a B580 modellek a legújabb Intel Core processzorokkal, míg a B485 és B585 típusok AMD Fusion APU processzorral, és integrált vagy diszkrét grafikus kártyával vannak ellátva. A rendkívül jó áron érkező laptopok az akár 1 TB tárolói kapacitással, az USB 3.0 portokkal, HDMI kimenettel és ’négy az egyben’ kártyaolvasóval minden alapvető igényt kielégítenek.

Magyarországon az említett termékek várhatóan az év második felében lesznek elérhetőek.

ThinkPad Edge E530

Vissza