Az Apple betiltatta a Samsung Galaxy Tab 10.1 forgalmazását Európában

Farkas Norman - 2011. augusztus 10.

Az amerikai gyártó az iPad-ot érintő szellemi jogok megsértésére hivatkozva tett előzetes intézkedéseket a Samsung táblagépének európai értékesítése ellen. Elérte a célját.

Nagy Britanniában csak múlt héten került az üzletek polcaira a Galaxy Tab 10.1, de máris el kellett róluk távolítani. Düsseldorf Regionális Bírósága helyt adott az Apple kezdeményezésének, ennek köszönhetően Hollandiát kivéve Európa összes országában leállították a koreai gyártó táblagépének árusítását a per lezárásáig.

 

A pán-európai jog lehetőséget nyújt egy ehhez hasonló intézkedésre, minek keretében egy termék értékesítése megtiltható az egész Európai Unió területén. A vád szerint a Samsung nem egy, hanem több – az Apple tulajdonát képező – szabadalmat sértett meg a táblagépével, például az iPad 2 elemeinek egy részét is lemásolta a koreai gyártó. Bár a Samsung élhet fellebbezéssel az ítélet ellen, kára már így is hatalmas méreteket ölt.

Az Apple szóvivője így nyilatkozott az ügyről:

„Nem véletlen, hogy a legutóbbi Samsung modellek nagy mértékben hasonlítanak az iPhone-ra és az iPad-re a formájuktól és a hardverüktől kezdve a felhasználói felületükön keresztül a csomagolásukig. Az effajta kirívó másolás megengedhetetlen, és nekünk meg kell védenünk az Apple szellemi tulajdonát, amikor más vállalatok ellopják a mi elképzelésinket.”

Az akábbi galériában láthatod az intézkedés hivatalos oldalairól készült fotókat.

Forrás: Slashgear

Vissza