Razer Blade – Játékra termett

Farkas Norman - 2011. augusztus 29.

Az eddig kiváló, játékokhoz tervezett kiegészítőiről híres Razer előrukkolt egy gamer laptoppal, amely - ütős felszereltségének köszönhetően - a DELL Alienware sorozatának méltó ellenfele lehet.

A 3,1 kg súlyú, alumínium vázzal szerelt Razer Blade 17 hüvelykes Full HD képernyőt kapott, 22mm-es vastagsága pedig kissé megtévesztő lehet, hisz egy vékony dizájnnal rendelkező laptop általában nem tartogat kiemelkedő teljesítményű elemeket.

De a Blade igen. 2,8GHz-es Intel Core i7 2640M processzora és 2GB GDDR5 dedikált videó memóriával bíró Nvidia GeForce GT 555M grafikus kártyája bivalyerős masinává teszi a Blade-et. Persze akad még más is a házon belül, mint például a 8GB 1333MHz DDR3 memória, a 320GB 7200rpm sebességű SATA merevlemez, a HD webkamera, vagy a Wi-Fi.

A készülékben helyet kapott a Switchblade nevű felhasználói felület, mely egyrészt 10 dinamikus, adaptív érintőgombot foglal magába, melyek segítségével könnyen elérhetők a játékbeli parancsok, másrészt kapunk egy LCD panelt, mely két módban is képes működni. Az egyik mód annyit takar, hogy egér használatakor a játékkal kapcsolatos információk jelennek meg a panelen, mely a másik módban egy ultraérzékeny multitouch felületként funkcionál.

A Razer vezérigazgatója és kreatív igazgatója, Min-Liang Tan szerint a Razer Blade-et úgy tervezték, hogy a gamerek teljes értékű társa lehessen akár útközben is.

A laptop várhatóan karácsony előtt fog megjelenni az Egyesült Államokban, 2799,99 dollárért vihető majd haza. Sajnos az európai megjelenésről egyelőre nincs információ.

Vissza