A Kodak bemutatta vízálló Playfull kameráját

Farkas Norman - 2011. október 3.

A nyár lassan véget ér és egyre kevesebb okunk marad vízpartra látogatni, de ha netán mégis úgy alakul, akkor biztos jól jöhet egy vízhatlan videokamera, melynek segítségével nedves közegben is biztonságosan rögzíthetjük az emlékezetes pillanatokat.

A Playfull Waterproof lényegében a Kodak eredeti Playfull fényképezőgépének vízálló változata. Az újdonság 720p HD felvételek rögzítésére alkalmas, ami egy apró visszalépést jelent az alapmodellhez mérve, mellyel akár 1080p minőségű videókat is készíthetünk. Persze az új modell ellenálló képessége kárpótolhat minket a csökkent képességekért. A Playfull Waterproof egyébként akár 2 órát is képes kibírni 10 láb mélységben, ami nem kis teljesítmény. A készülék nem csak a víznek, hanem a pornak is ellenáll, továbbá az sem okoz benne károsodást, ha 5 láb magasról a földre ejtjük, tehát ütésálló is.

A 2 hüvelykes LCD kijelzővel szerelt jövevény rendelkezik egyik funkciója a speciális, tökéletes víz alatti felvételek készítését elősegítő fehéregyensúly. Egy microSDHC kártyahellyel is felszerelték a kütyüt, melybe akár 32GB kapacitású egységet is tehetünk (erre kb. 10 órányi videó fér rá).

A Playfull Waterproof várhatóan még az ősz folyamán megjelenik, ára 100 dollár körül alakul majd.

Kulcsszavak: Kodak, fényképezőgép
Vissza