Új termékek a Canon-tól a fotózás szerelmeseinek

Farkas Norman - 2012. február 7.

A Canon bemutatta az új PowerShot SX260 HS, PowerShot SX240 HS és PowerShot D20 modelleket, valamint a számos új kreatív funkciót kínáló SELPHY CP810 fotónyomtatót

SELPHY CP810 fotónyomtató

Az új, CP800-at felváltó modell azoknak a felhasználóknak ideális, akik egy kényelmesen használható fotónyomtatót keresnek, amellyel kevesebb, mint egy perc alatt készíthetnek kiváló minőségű nyomatokat. A könnyű, hordozható kialakításnak köszönhetően a fotónyomató olyan üzleti felhasználók számára is ideális, akik helyszíni igazolványkép-nyomtatást, vagy azonnali fényképnyomtatási szolgáltatásokat szeretnének kínálni ügyfeleik számára.

Canon SELPHY CP810

A fényképek többféle kompatibilis memóriakártyáról vagy bármilyen PictBridge-kompatibilis eszközről – például fényképezőgépről vagy videokameráról – közvetlenül kinyomtathatók. Az új modell az integrált USB-porton keresztül USB flash memóriákról vagy mobiltelefonokról is képes nyomtatni, így számítógép használata nélkül is azonnali nyomtatást tesz lehetővé.

A jobb megtekintés és működtetés érdekében a SELPHY CP810 központi elemét egy dönthető, 6,8 cm képátlójú, színes LCD-képernyő alkotja. A képek a 13 támogatott nyelv segítségével egyetlen gombnyomással könnyen megtekinthetők és nyomtathatók.

A továbbfejlesztett automatikus képoptimalizáló funkció az eredeti digitális képhez viszonyítva javítja a nyomatok minőségét, felismeri a témákat, és speciális beállításokkal – például a fényerő és a kontraszt vezérlésével – javítja azokat. A választható bőrkisimító effektus korrigálja a bőrhibákat – így előnyösebbé teszi a portrékat –, a kézi fényerőállítással pedig elvégezhető a nyomatok finomhangolása.

A festékszublimációs technológia használatával a SELPHY CP810 kiváló színmélységet és -átmenetet ad a képeknek, amellyel biztosítja a hagyományos, fotólaborban készült nyomatokhoz hasonló megjelenést. A nyomatok – amelyek ellenállnak a karcolásoknak, a kifröccsenő szennyeződéseknek és az elhalványulásnak – már abban a pillanatban szárazak és megfoghatóak, amint elhagyják a nyomtatót. A nyomtató rendkívül gyorsan képes a képeslap (148 x 100 mm), L (119 x 89 mm) és hitelkártya (86 x 54 mm) méretű nyomatok előállítására, többféle különböző Canon fotópapírra. Számos képelrendezési beállítást – többek között igazolványkép elrendezést is – tartalmaz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a szabványos vagy egyedi méretű igazolványképek nyomtatását egyetlen papírlapra.

Canon SELPHY CP810

A modell hordozható nyomtatást kínál: a választható NB-CP2L akkumulátornak köszönhetően alkalmas a menet közbeni, azonnali nyomtatásra. A felhasználók a nyomtatón található biztonsági nyíláshoz biztonsági kábelt – például Kensington zárat – csatlakoztathatnak, amely biztosítja, hogy a nyomtató csak szükség esetén legyen hordozható. A külön megvásárolható porvédő burkolat pedig poros környezetben is megvédi a gépet és a fogyóanyagokat.

A SELPHY CP810 legfontosabb jellemzői

· Stílusos, rendkívül kompakt fényképnyomtató

· 6,8 cm-es (2,7") dönthető LCD-kijelző

· Különböző nyomtatási méretek

·Nyomtatás memóriakártyákról, PictBridge-kompatibilis fényképezőgépekről és USB flash meghajtókról

· 100 évig megmaradó nyomatok

· Vágási funkciók

· 13 megjelenítési nyelv érhető el

PowerShot SX260 HS és a PowerShot SX240 HS

A 20-szoros optikai zoomot fejlett képalkotó technológiákkal egyesítő elegáns és modern fényképezőgépekkel részletgazdag fényképek és Full HD videók rögzíthetők. A PowerShot SX260 HS modell négy, a PowerShot SX240 HS pedig három színben érhető el, és a trópusi tengerparton eltöltött családi nyaralásokhoz és akciódús kalandokhoz egyaránt ideális választás.

A Canon ezen kategóriájának legvékonyabb fényképezőgépei egy kompakt, zsebben elférő házban kínálják a DIGIC 5 által működtetett HS System rendszernek és az új Intelligens képstabilizáló rendszenek köszönhető kiváló képminőséget a felhasználók számára. A PowerShot SX260 HS modellben található, beépített GPS egységgel még könnyebben rögzíthetők az utazások, az útvonal pedig az otthoni karosszék kényelmében, egy térképen visszakövethető.

Canon PowerShot SX260 HS

Legyen szó egy életre szóló üdülésről vagy egy értékes családi pillanatról, a továbbfejlesztett 25 mm-es, nagy látószögű, 20-szoros optikai zoomot biztosító Canon objektívnek, és a 4-fokozatú optikai képstabilizátornak köszönhetően a felhasználók minden eddiginél közelebb kerülhetnek az eseményekhez. Az új ZoomPlus technológia – kiaknázva a DIGIC 5 számítási teljesítményét, és a pontosabb és részletesebb digitális nagyítást biztosító nagyfelbontású érzékelőt – a zoom hatótávolságát 39-szeresre növeli.

A Canon új Intelligens képstabilizáló rendszerével kiegészített optikai zoom éles, részletgazdag képeket, valamint remegésmentes felvételeket biztosít a felhasználók számára, számos különböző felvételi helyzetben. A jelenet és téma azonosítása után a fényképezőgép a tiszta és elmosódás-mentes felvételek érdekében kiválasztja a képstabilizátor hét üzemmód-beállítása közül a legmegfelelőbbet. A Makró képstabilizátor például ideális az egzotikus növények vagy rovarok kristálytiszta, közeli felvételeihez, míg az Erőteljes képstabilizátor a nagyteljesítményű zoommal együtt megkönnyíti a távoli témák filmezését, így tökéletes egy szafarin a vadvilág filmezésére.

A Canon újgenerációs DIGIC 5 képfeldolgozó processzorát és a 12,1 megapixeles, nagy érzékenységű CMOS érzékelőt ötvöző, továbbfejlesztett HS System rendszernek köszönhetően minden körülmények között – különösen rossz fényviszony esetén – kiváló minőségű, alacsony zajszintű felvételek készíthetők. A holdfényes tengerparton vagy egy bulin készült képek is jól exponáltak, és akár 75 százalékkal kevésbé zajosak lesznek, vaku vagy állvány használata nélkül is.

Canon PowerShot SX240 HS

A fényképezőgépek a Canon elismert integrált Smart Auto technológiájának köszönhetően teljes szabadságot kínálnak a felhasználók számára. Az akár 58 különböző téma felismerésére képes integrált Smart Auto technológia a lehető legjobb eredmény elérése érdekében meghatározza a legmegfelelőbb beállításokat. A fejlett, több fényforrás érzékelésére képes több területes fehéregyensúly a fényforrásokhoz korrigálja a színek egyensúlyát, és a természetesebb eredmény érdekében megszünteti a nemkívánatos színtúltengést.

Az új Arcazonosító rendszer segítségével a barátok és családtagok még akkor is jól néznek ki a ki a fényképeken, ha nagy csoportban vagy a kép szélén állnak. A felhasználók a fényképezőgépben akár 12 arcot is egyszerűen regisztrálhatnak, és a születési idő megadásával engedélyezhetik az integrált Smart Auto technológia néhány új, életkorhoz kapcsolódó témáját. Ha például egy alvó csecsemőről készül felvétel, a fényképezőgép kikapcsolja a vakut és a hangokat, és meghatározott exponálási beállításokat alkalmaz annak érdekében, hogy a profi fotósok által kedvelt „túlvilágítási effektushoz” hasonló, világos portrét kapjon eredményül. Ha egy kétévesnél idősebb gyermek a szabadban játszik, a fényképezőgép több mozgásra számít, és a fókusz biztosítása érdekében bekapcsolja a Servo AF funkciót, majd egy rövid, nagysebességű felvételsorozatot készít. Az Arcazonosító rendszer felcímkézi a képeket a képen szereplők nevével, így a felhasználók – a mellékelt ImageBrowser EX szoftver használatával – a gyorsabb böngészés érdekében név szerint kereshetnek akár a képtárában, akár a fényképezőgépen vagy a számítógépén.

Canon PowerShot SX260 HS

A maximális rugalmasság érdekében a fényképezőgépek teljes manuális vezérlést is kínálnak a felhasználók számára. Ezáltal lehetőségük nyílik arra, hogy saját kreativitásukat is belevigyék a felvételekbe, és felfedezzék az ISO érzékenység, a zársebesség és a rekeszérték módosításainak különálló hatásait a képeiken.

Az érzékelő és a képfeldolgozó processzor kombinációja nem csak kiváló képminőséget biztosít, hanem a nagysebességű felvételi funkciókat is támogatja. A gyorsan változó események a nagy sebességű, kiváló minőségű sorozatfelvétellel – amely 10,3 felvétel/mp sebességgel készít teljes felbontású képeket – megállíthatók, vagy a 240 képkocka/mp sebességű Szuperlassú videó mód segítségével lelassíthatók. A Kézi éjszakai üzemmód pedig a nagysebességű felvételek sorozatát – a lehető legkisebb mértékű elmosódás és a lehető legjobb exponálás érdekében – egyetlen képbe egyesíti.

A modellek továbbfejlesztett kreatív szűrőivel, nyolc effektus használatával a felhasználók a kreativitás új szintjére emelhetik felvételeiket. Az új lágy fókusszal romantikussá tehetnek egy képet, a bőrkisimító effektussal – amely a még előnyösebb hatás érdekében kiegyenlíti a bőr tónusait – pedig tökéletes portrékat alkothatnak. A tájképek megjelenése a miniatűr effektussal megváltoztatható, így a téma makettszerűvé tehető.

Canon PowerShot SX240 HS

A felhasználók a felvételkor felcímkézhetik a képeket a helyi idővel és a pozícióval, amelyet a PowerShot SX260 HS modellben található GPS automatikusan rögzít, így egyedi utazónaplót készíthetnek. A továbbfejlesztett, beépített GPS naplózó funkció az előző modellhez képest rendszeresen és gyorsabban naplózza a fényképezőgép helyzetét, így egyetlen feltöltéssel több, mint 48 órás nyomon követést biztosít a felhasználók számára. A mellékelt Map Utility szoftver használatával a Google Maps szolgáltatásban megtekinthető az utazás, vagy a Google Earth segítségével bárhol a világon megosztható a barátokkal, vagy a családtagokkal.

A modellekben található továbbfejlesztett Videomontázs móddal a felhasználók a nap képeiből „a színfalak mögötti” minivideókat készíthetnek. A funkció rögzíti a felvételek készítése előtti utolsó négy másodpercet, és azokat egyetlen filmmé fűzi össze, amely remek lehetőség a fényképek történetének HD (720p) minőségben történő elmesélésére.

A robusztus fém háznak és a kompakt, könnyű kialakításnak köszönhetően a fényképezőgépek egyaránt ideálisak a nyaralásokhoz és a fontos események rögzítéséhez.

Canon PowerShot SX240 HS

A felhasználók egyetlen érintéssel gyorsan és könnyen válthatnak a fényképezés és a filmezés között, így az eseményt Full HD (1080p) minőségben, sztereó hanggal rögzíthetik. A részletes videoadat feldolgozó technológia biztosítja, hogy a legfontosabb részletek rögzítése érdekében a Videó üzemmód az érzékelő minden képpontját használja. Segítségével a felhasználók minden pillanatot újra átélhetnek a HD képernyőn. A 20-szoros optikai zoom filmezés közben is használható, az Intelligens képstabilizáló rendszer pedig biztosítja, hogy még a teleobjektív zoom legnagyobb állásában készített felvételek is egyenletesek és remegésmentesek legyenek.

A Diszkrét üzemmódnak köszönhetően feltűnésmentesen készíthetők felvételek vallási műemlékekben vagy múzeumokban. A külön megvásárolható vízálló tokkal a fényképezőgépek akár 40 m-es mélységig is levihetők, így a hullámok alatti és feletti látvány is megörökíthető. A világos, 7,5 cm-es képátlójú, körülbelül 460.000 képpontos felbontású PureColor II G LCD-kijelző, és a jobb láthatóságot, valamint a rázkódások és ütődések elleni védelmet biztosító, üvegből készült védőréteg lehetővé teszi, hogy a felhasználók a videóikat és képeiket könnyedén tekinthessék meg.

A PowerShot SX260 HS legfontosabb jellemzői

· 20-szoros zoom, 25 mm-es nagy látószögű objektív; kompakt ház

· HS System rendszer: 12,1 megapixeles CMOS érzékelő és DIGIC 5 processzor

· GPS

· Intelligens képstabilizáló rendszer

· Full HD filmek

· 7,5 cm (3,0") képátlójú PureColor II G LCD-kijelző

· Integrált Smart Auto technológia (58 téma felismerésére képes)

· Arcazonosító

· Manuális, AV és TV módok

· Nagy sebességű felvételkészítés

· Külön megvásárolható, 40 m mélységig vízálló tok

A PowerShot SX240 HS legfontosabb jellemzői

· 20-szoros zoom, 25 mm-es nagy látószögű objektív; kompakt ház

· HS System rendszer: 12,1 megapixeles CMOS érzékelő és DIGIC 5 processzor

· Intelligens képstabilizáló rendszer

· Full HD filmek

· 7,5 cm (3,0") képátlójú PureColor II G LCD kijelző

· Integrált Smart Auto technológia (58 téma felismerésére képes)

· Arcazonosító

· Manuális, AV és TV módok

· Nagy sebességű felvételkészítés

· Külön megvásárolható, 40 m mélységig vízálló tok

PowerShot D20

A víz-, ütés-, fagy- és porálló, robusztus és sportos házban található fejlett képalkotó technológiának köszönhetően a modell ideális megoldás még extrém helyzetekben is.

A PowerShot D20 akár 10 m mélységig vízálló, és akár -10 °C-os hőmérsékletig ellenáll a dermesztő hidegnek. Az Active Display technológia segítségével egyes funkciók a fényképezőgép házának megérintésével is vezérelhetők, amely megkönnyíti a használatot kesztyű viselésekor. A tartós kialakításnak köszönhetően a gép akár 1,5 m-es zuhanásnak is ellenáll, a homok és por elleni külső szigetelés pedig megvédi a belül található fejlett képalkotó technológiát.

A PowerShot D20 Canon HS System rendszert tartalmaz mely a 12,1 megapixeles, nagy érzékenységű CMOS érzékelőt a DIGIC 4 képfeldolgozó processzorral egyesíti, így még rossz fényviszonyok között is lenyűgöző képminőséget biztosít. A kompakt, könnyű, könnyedén hátizsákba csúsztatható vagy karabinerre csatolható gép bármilyen kaland zord körülményeinek ellenáll.

Canon PowerShot D20

A 28 mm-es, nagy látószögű Canon objektívnek, és 5-szörös optikai zoomnak köszönhetően egy egzotikus öböl víz alatti szépségének felfedezésekor, vagy akár egy hegyi túra után a világ tetején állva is pompás, festői látképek rögzíthetők. Az Intelligens képstabilizáló rendszer elemzi a témát, és annak érdekében, hogy a felhasználó rázkódásmentes videókat és éles állóképeket készíthessen, az optikai képstabilizátor hét különböző üzemmódja közül kiválasztja az optimális beállításokat.

A Vízalatti makró üzemmód a Gyors autofókusz üzemmóddal együtt biztosítja a gyors és pontos fókuszálást, így a felhasználók a hullámok alatti élővilágot és a közeli részleteket is megörökíthetik. A vízalatti fehéregyensúly pontosságának továbbfejlesztésével, és a gyors beállítás lehetőségével gyönyörű, természetes színekben készíthetők felvételek a víz alatti világról. A külön megvásárolható, külső vakutámogatást biztosító WP-DC45 vízálló tokkal akár 40 m-es mélységben is rögzíthetők felvételek, amely lehetővé teszi a vakmerő utazók számára egy új világ megismerését.

A Kézi éjszakai üzemmóddal a felhasználók sötétben is magabiztosan fényképezhetnek: az üzemmód rögzíti a nagysebességű felvételek sorozatát, majd egyetlen éles, jól exponált képpé egyesít azokat. A Szuperlassú videó móddal pedig kiemelhető a gyors események izgalma.

A felhasználók a GPS címkézés és az alacsony energiafogyasztású GPS naplózó funkcióval rögzíthetik az útvonalat, vagy térképet készíthetnek a kalandról. A funkciók lehetővé teszik a képek helyszínadatokkal való felcímkézését, vagy az útvonalak nyomon követését. A felfedezések pedig a mellékelt Map Utility szoftverrel és a Google Earth szolgáltatáson keresztül könnyedén megoszthatók. A Videomontázs mód 720p HD felbontásban rögzíti a fényképek készítése előtti 4 másodpercet, majd egy „így készült” filmmé fűzi össze a nap klipjeit. Így a felhasználók új és izgalmas módon dokumentálhatják élményeiket, a lenyűgöző felvételek történetének elmesélése pedig most még egyszerűbb lesz.

A fényképezőgépen található videofelvételi gombbal a felhasználók azonnal Full HD 1080p videominőségre válhatnak, és az 5-szörös optikai zoomnak köszönhetően nem maradnak le egyetlen fontos pillanatról sem. A felhasználók a CEC-kompatibilis HDMI csatlakozásnak köszönhetően – amely lehetővé teszi bármely klip megállítását, visszatekerését és újrajátszását egy kompatibilis HDTV távirányítójával – újból átélhetik az élményt egy nagy képernyőn.

Canon PowerShot D20

A jelenetek egy pillanat alatt tökéletesen rögzíthetők a világos, élénk, 7,5 cm képátlójú, 460.000 képpontos PureColor II 4:3 oldalarányú LCD-kijelző segítségével. A felhasználók a Canon továbbfejlesztett integrált Smart Auto technológiának köszönhetően minden eddiginél egyszerűbben, széles körű fényképezési tapasztalat nélkül is nagyszerű képeket készíthetnek. A technológia 32 különböző jelenetet érzékel, és annak érdekében, hogy minden kép jól exponált legyen, a legjobb fényképezőgép beállításokat alkalmazza.

A fényképezőgép hét kreatív effektusával minden felvételnek új hatás adható, amely lehetővé teszi a fényképészek számára a világ felfedezését, és annak bemutatását több stílusban is. A miniatűr effektussal makettszerű megjelenést kölcsönözhető a tájképeknek, a halszemobjektívhez hasonló effektus alkalmazásával pedig a világ teljesen egyedi szemszögből mutatható be.

A külön megvásárolható tartozékkészlet egy karabinert és csuklópántokat tartalmaz, amelyekkel a fényképezőgép túrázás vagy hegymászás közben is kéznél tartható. Továbbá egy speciális neoprén és egy szilikon tokot a még nagyobb védelem érdekében, valamint egy úszót, amely úszás közben a felszínen tartja a fényképezőgépet. A PowerShot D20 így számos kalandra készen áll.

A PowerShot D20 legfontosabb jellemzői

· Robusztus kamera; 12,1 megapixeles HS System rendszer

· Víz-, ütés-, fagy- és porálló

·28 mm-es, 5-szörös optikai zoomot biztosító objektív; Intelligens képstabilizáló rendszer

· GPS

· 7,5 cm (3,0") képátlójú PureColor II LCD-kijelző

· Full HD filmek

· Integrált Smart Auto technológia (32 téma felismerésére képes)

· Különleges videofelvételi üzemmódok

· Vízalatti funkciók

· Külön megvásárolható, 40 m mélységig vízálló tok

Canon PowerShot D20

Vissza