Nokia Luna Bluetooth headset

Farkas Norman - 2011. október 13.

A finn gyártó hivatalos blogján a Symbian Belle alapú Nokia 603 mobiltelefon mellett került bemutatásra az NFC modullal ellátott, megkapó dizájnnal rendelkező Nokia Luna Bluetooth headset.

A ma reggel a Nokia Conversations oldalán mutatkozott be a Nokia Luna Bluetooth headset, mely egy igen dizájnosra sikeredett, NFC technológiával bíró kütyü.

A kétrészes headset egy „foglalatból” és egy fülbe helyezhető részből áll. Ha a fülest kivesszük a foglalatból, akkor automatikusan kapcsolódik telefonunkhoz Bluetooth segítségével, és rögvest készen áll a hívásaink fogadására. Ha visszatesszük, a hívást leteszi, a Bluetooth kapcsolatot megszakítja.

A könnyű és gyors eszközpárosítást a hangutasítások hivatottak segíteni. Persze ha az NFC nyújtotta előnyöket szeretnénk élvezni, akkor csak annyi a dolgunk az eszközök párosításához, hogy NFC modullal ellátott Nokia mobilunkat (C7, Oro, 600, 603, 700, 701 és N9) és a Lunát egymáshoz érintjük egy kicsit.

A Luna fülhallgatója 5 gramm, a foglalata pedig 18,3 grammot nyom. A kütyü támogatja a Bluetooth 2.1 +EDR szabványt valamint a Handsfree profil 1.5-öt és a Headset profil 1.1-et.

A készülék akár 8 órányi beszélgetést, vagy hatvan napos készenléti időt képes produkálni (ha az akkumulátort tartalmazó foglalatban tartjuk).

A fekete, fehér, fukszia, zöld, sárga és kék színben érkező Nokia Luna Bluetooth headset 2011 utólsó negyedévében kerül forgalomba, ára nettó 69 euró körül alakul.

Kulcsszavak: NFC, headset, Bluetooth, Nokia
Vissza