GPS alapú ökoturisztikai fejlesztés a balatoni térségben

MTI Sajtóadatbank - 2011. október 27.

A Keszthelyi-Hegység Alapítvány a balatoni térség turisztikai vonzerejének növelésére GPS alapú helyi természeti és környezeti értékeket bemutató ökoturisztikai fejlesztést valósított meg - közölte a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség csütörtökön az MTI-vel.

A fejlesztés révén az érdeklődők GPS segítségével kiválaszthatnak egy túraútvonalat a program honlapjáról vagy a CD-ről letölthető alternatívák közül. A térség látogatottságát növelnék ezzel a kínálattal, amelynek keretében családbarát útvonalakat alakítanak ki, honlapot készítenek, valamint CD-n és papíralapú kiadványokban jelentetik meg a hét települést összefogó útvonalhálózatot.

 
A térséget jelenleg átszelő Kék túra útvonal a terület csak egy kis részét ismerteti meg a túrázókkal, a GPS navigáció alkalmazásával azonban lehetőség nyílik egy naprakész, minden útvonalat felölelő rendszer kialakítására, amely több ismeretszerzési és kikapcsolódási lehetőséget nyújt. A kirándulók könnyebben tudják bejárni a labirintusszerűen egymást keresztező túraútvonalakat, az útvonalakon elhelyezett rejtvények és feladványok pedig még izgalmasabbá teszik a természetjárást.
 
Az összesen 24 millió forint összköltségvetésű uniós beruházáshoz több mint 20 millió forint uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv pályázatán.
Kulcsszavak: GPS, turizmus
Vissza