Hajlítsd és rázd! – Nokia HumanForm [Videó]

Farkas Norman - 2011. november 9.

Megjelent egy videó, amely a finn gyártó hajlékony mobilját és a benne rejlő lehetőségeket hivatott bemutatni. A HumanForm koncepció már az idei Nokia World alkalmával is bemutatkozott, most pedig egy izgalmas videóval igyekszik felvázolni a gyártó, hogy hajlékony mobiljából mi mindent lehet kihozni.

A HumanForm kinetikus vezérléssel irányítható, tehát a telefon rázásával, csavarásával, hajlításával, vagy nyomásával navigálhatunk, vagy érhetünk el bizonyos funkciókat.

A szerkezetben helyet kap egy igencsak innovatív megoldás is, ami nem más, mint az elektromos érintés-visszaigazolási rendszer, melynek köszönhetően - a vibráció frekvenciájának, intenzitásának, illetve hullámalakjának modulálásával – több típusú felület kitapintása válik lehetségessé. A videó kiválóan szemlélteti az e megoldásból fakadó lehetőségeket is.

Az egyik legérdekesebb új fícsör a kedvfelismerés, melynek eredménye a telefonunk csengésében nyilvánul meg, de akadnak további újdonságok is, melyeket mi sem szemléltethetne jobban, mint az alant megtekinthető videó.

Vissza