Kártyafüggetlen Galaxy Nexus 750 dollárért

Farkas Norman - 2011. november 24.

Az Egyesült Államokban már elérhető az Android 4.0 rendszer referenciamodelljének hálózati korlátozástól mentes kiadása. A készüléket valószínűleg nem az ára, hanem kiemelkedő felszereltsége teheti népszerűvé, melyről most még több információ áll rendelkezésünkre, mint korábban.

A GSM és HSPA+ hálózatok kiaknázására egyaránt képes Samsung Galaxy Nexus i9250 elsőként az amerikai Expansys kínálatában jelent meg. Az alant elhelyezett képen látható, hogy az üzlet 750 dollárt ( cirka 178 000 forint) kér a készülékért, tehát aki Galaxy Nexus-t szeretne, annak jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

A készülék specifikációja napvilágra került, íme, a fontosabb jellemzők: a 135 grammos, 135,5 x 67,9 x 8,9 milliméteres kütyü 8 megapixeles, 1080p fullHD videók készítésére felkészített fő kamerával és egy 720p HD videochat folytatására alkalmas, 1,3 megapixeles előlapi kamerával büszkélkedhet. A 4,65 hüvelyk átmérőjű, 720 x 1280 pixel megjelenítésére képes Super AMOLED érintőképernyő alatt bújik meg a szerkezet szíve, ami nem más, mint egy duplamagos, 1,2GHz órajelű TI OMAP 4460 processzor, melyet 1GB RAM és – változattól függően – 16, vagy 32GB belső tárhely egészít ki. Természetesen az új Nexus hozza a csúcsmobiloktól elvártakat, így WLAN, GPS és Bluetooth (3.0) és NFC modul is került bele, HSPA+ támogatása 21 megabites le- és 5,76 megabites feltöltési sebességet tesz lehetővé.

Talán emlékszel, hogy a napokban kiderült, a Galaxy Nexus rendelkezik egy igen nyomasztó, a hangerőszabályzással kapcsolatos buggal, mely akkor jelentkezik a készüléken, amikor 2G hálózaton üzemel. Jó hírünk van, ugyanis a Google a Samsunggal karöltve dolgozik a probléma megoldásán, mely egy szoftverfrissítés képében jut majd el a hibás telefonokra. A frissítés érkezésének várható időpontjáról nincs hír, de mindenképp megnyugtató a tény, hogy csak szoftveres gondról van szó.

 

 

[Forrás: IntoMobile]

 

Vissza