Hamarosan érkezik a Google saját táblagépe

Farkas Norman - 2011. december 21.

Eric Schmidt, a keresőóriás elnöke az olasz Corriere della Sera napilapnak adott interjújában elmondta, hogy fél éven belül piacra kerülhet a Google első saját táblagépe.

Várható volt, hogy az Android „atyja” nem csak az okostelefonok, hanem a táblagépek kategóriájában is képviselni szeretné önmagát részben annak érdekében, hogy a júzerek lássák, hogy a Google miként képzeli el a saját rendszerének – az egyes készülékgyártók módosításaitól mentes – kezelőfelületét. A kérdés csak az volt, hogy mikor teszi meg ezt a lépést.

Nos, a napokban megérkezett a válasz. A cég első embere, Eric Schmidt által elmondottakból arra következtethetünk, hogy a fél év múlva megrendezésre kerülő Google I/O 2012 alkalmával mutatkozhat be a Google tablet, amely kiemelkedő felhasználói élménnyel kecsegtet. Elképzelhető, hogy az Android 4.5 operációs rendszer referenciamodelljét ismerhetjük majd meg a jövevény személyében.

Egyelőre csak sejthető, hogy a Google tablet gyártója a keresőóriás által felvásárolt Motorola lesz, de ne zárhatjuk, ki, hogy a készüléket a Samsung, vagy a HTC üzemeiben állítják elő.

Vissza