Bemutatkozott a Motorola Defy+ JCB Edition

Farkas Norman - 2012. január 18.

Az amerikai gyártó bemutatta a Defy+ JCB kiadását, mely – ahogy a nevéből is kiderül – a Motorola és a brit nehéz ipari és mezőgazdasági gépgyártó együttműködésének gyümölcse. Az újdonság több mint egy masszív androidos okostelefon, hiszen egy halom előre telepített JCB alkalmazással is felvértezték.

Úgy tűnik, hogy a Motorola egyre több energiát fektet az Android rendszerű strapamobilok gyártásába, s talán jól is teszi ezt, hiszen a mobilpiac ezen szegmensében még mindig vajmi kevés az ellenfél (még akkor is, ha jelenleg jóval több a konkurens modell, mint az első Defy megjelenésekor, amikor ezek száma körülbelül egyenlő volt a nullával).

Az amerikai gyártó legújabb üdvöskéje technikai tudását tekintve nagyjából megegyezik a szimpla Defy+-szal, tehát 1GHz-es, egymagos processzorral, 3,7 hüvelykes, 854 x 480 pixel felbontású, Gorilla Glass-szel fedett érintőképernyővel, 5 megapixeles, LED villanóval segített kamerával és 2GB kapacitású belső tárhellyel rendelkezik, no és persze víz-, por- és ütésálló készülékházzal bír.

A Defy+ JCB Edition-ben rejlő újdonságok részben a hozzá mellékelt tokban, részben pedig az előre telepített alkalmazásokban manifesztálódnak. Ahogy a képen látható, a jövevény egy kisé robosztus, félig érdes, félig sima felületű, cikk-cakk mintázatú védőtokot kapott, melyet egy JBL logó ékesít. Az preinstallált JCB szoftvereknek főként az építőmunkások és a barkács mesterek fognak örülni, ugyanis vízmértéket, szögmérőt, zseblámpát, számolgóépet, hangnyomás mérőt, mértékegység átváltót és egy, a legközelebbi barkácsáruház megtalálását segítő alkalmazást is találunk a masinában.

A Motorola Defy+ JCB Edition hamarosan kapható lesz az Egyesült Királyságban, a kártyafüggetlen mobil ára 260 angol font (~99 000 forint) körül alakul. Sajnos egyelőre nincs hír arról, hogy a készülék mely egyéb régiókban lesz elérhető a későbbiekben.

Vissza