Nokia: PureView kamerát kapnak a Windows Phone alapú Lumia mobilok

Farkas Norman - 2012. március 6.

Jo Harlow, a finn gyártó okostelefon részlegének vezetője hivatalosan megerősítette, hogy hamarosan a Windows Phone rendszerű Nokia mobilokban is találkozhatunk a PureView képalkotási technológiával, mely hatalmas sikert ért el a Mobile World Congressen.

A Mobile World Congressen bemutatott, Belle operációs rendszert futtató Nokia 808 PureView készülékre mindenki rögtön felfigyelt annak 41 megapixeles kamerája miatt. Ám a kütyü erőssége a PureView technológiában és az 1/1,2 hüvelykes PureView szenzorban rejlik, mely sokkal többet ígér a konkurensek által előszeretettel alkalmazott 1/3,2 hüvelykes társánál, sőt a Nokia N8 1/1,83 hüvelykes kameramoduljánál is.

Balról jobbra: 1/3,2, 1/1,83 és 1/1,2 hüvelykes kameramodulok
http://www.engadget.com/2012/03/05/nokia-pureview-windows-phone-confirmed/

A Nokia tervei szerint ez a rendkívüli minőséggel kecsegtető képalkotó rendszer hamarosan a Windows Phone alapú Lumia modellekben is fellelhető lesz. Üröm az örömben, hogy a kameramodul helyigénye miatt az adott készülék minimum 15 milliméter vastag kell, hogy legyen az optika vonalában, így nem számíthatunk pengevékony PureView készülékekre.

Vissza