Meglepő defektusok a HTC One széria tagjaiban [Videó]

Farkas Norman - 2012. április 12.

Alig, hogy landoltak a piacon a tajvani gyártó androidos telefonjai, máris néhány igen bosszantó hibára derült fény velük kapcsolatban. Az információk szerint a One S burkolata hajlamos a kopásra, a One X pedig problémás kijelzőt kapott. Lássuk, igazak-e a hírek!

Az XDA és a MoDaCo fórumokban több felhasználó is azt nyilatkozta, hogy újonnan vásárolt HTC One S készüléke borzasztó kényes burkolattal rendelkezik, annak éleinél normál használat mellett már rövid idő alatt is kopások tapasztalhatók. Ez azért meglepő, mert a tajvani gyártó masinája speciális, ún. Micro Arc Oxidation eljárással készült kerámia bevonattal rendelkezik, mely elméletileg ötször ellenállóbb, mint az anodizált védőréteg. A HTC álláspontja szerint a fenti probléma csak néhány egység esetében áll fenn, s az érintett júzereknek „azonnali javítást” kínálnak, mely azt jelentheti, hogy a szóban forgó készülékeket azonnal kicserélik az ügyfelek kérésére - ám azután már csak az alapvető garanciális feltételeknek megfelelő támogatást biztosítják.

Ahogy már említettem, a One X is „dicsekedhet” egy problémával. A telefon kijelzőjét érték kritikák, melyek szerint az kis nyomásra is hullámzik és elszíneződik, akárcsak a régi LCD monitorok paneljei. Az alábbi videón látható, hogy valóban kissé defektes a felvételen szereplő One X megjelenítője. A HTC dizájn osztályának vezetője, Daniel Hundt elmondta, hogy nem került sor efféle kijelzővel szerelt készülék sorozatgyártására, tehát – ha hihetünk a gyártó emberének – elképzelhető, hogy csak egy prototípus látható a videón.

 

[Forrás: Phandroid, Übergizmo]

Vissza