Lencsevégen az iPhone 5? [Videó]

Farkas Norman - 2012. június 8.

A következő iPhone modell - az utóbbival ellentétben - rengeteg újdonsággal kecsegtet, de a bemutatójára még hosszú hónapokat kell várni. Sebaj, a készülékkel kapcsolatos pletykák és a róla kiszivárgott információk gondoskodnak arról, hogy egyre teljesebb képet alkothassunk róla. Most épp a telefon hátlapja került lencsevégre.

Az Apple idei okostelefonja, vagyis az iPhone 5 csak ősszel fog bemutatkozni, de máris megcsodálhattuk az előlapját. Az idő előtt leleplezett alkatrész messze nem minden, hiszen fény derült arra is, hogy a telefon egy 4.08 hüvelykes, valószínűleg 1136 x 640 pixel felbontású, szélesvásznú (16:9 képarány) megjelenítőt kap és kisebb dokkoló csatlakozót találunk rajta.

Ezúttal a készülék hátlapjáról hullott le a lepel, mely megerősíti a fentieket, sőt néhány új dolgot is elárul: az iPhone 5 fémből készült unibody házat kap, mely mindössze 7,9 milliméter vastag, a hátlap felső részén pedig egy f2.2 fényerejű optikával megáldott, 8 megapixeles kamera csücsül, mellyel HD videók rögzítésére is lehetőség nyílik. Az elődmodellektől eltérően az eszköz alján találjuk a 3,5 milliméteres jack kimenetet, méghozzá a dizájnosan elrendezett hangszóró- és mikrofon lyukacskák, valamint az összezsugorodott csatlakozó társaságában.

 

 

Ennél több információ egyelőre nem áll rendelkezésre a kütyüről, de már az is egyfajta csoda, hogy ezek a dolgok kitudódtak. Mindemellett érdemes figyelembe venni a lehetőséget, hogy a fent látható felvétel főszereplője egy hamis alkatrész, s az iPhone 5 teljesen más formát fog ölteni.

 

 

Kulcsszavak: iPhone, Apple
Vissza