Goophone X1: jól sikerült HTC One S másolat Kínából

Kütyü Magazin - 2012. július 9.

A HTC One S az egyik legtetszetősebb okostelefon a piacon, s ezt a kínaiak is ki szeretnék használni a maguk módján, ezért előrukkoltak egy klónnal, a Goophone X1-gyel. A kínai másolatok általában olcsók, de silány minőségűek és az eredeti modell tudásának töredékével rendelkeznek, ám jelen esetben ez utóbbi negatívumok kevésbé érvényesülnek. Lássuk, miért!

A HTC One S ihlette Goophone X1 ugyan nem rendelkezik speciális eljárással előállított, kerámiaszerű házzal és a Sense kezelőfelület is hiányzik belőle, mégis előfordulhat, hogy az avatatlan vásárló elhiszi, hogy a tajvaniak termékét sózzák rá.

Ami a külsőt illeti, az X1 megtévesztésig hasonlít a One S-re, mindent ugyanott találunk rajta, ahol az "alanyon", az egyetlen szembetűnő eltérés a HTC logó hiánya. A hardver frontján igazán kiettek magukért a kínaiak, ugyanis egy 1GHz-es processzort, 1GB RAM-ot és 16GB belső tárhelyet pakoltak a "motorháztető" alá, s mindezt egy 4,3 colos qHD (960 x 540 pixel) érintőképernyővel és egy 8 megapixeles hátlapi kamerával fejelték meg.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor kerül piacra a Goophone X1 és mennyiért kínálják majd, de az a kérdés is felmerül, hogy a HTC próbál-e tenni valamit a kissé pofátlan másolás ellen.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

 

Kulcsszavak: HTC, klón, Kína
Vissza