Windows Phone 7.8 - Miben más?

Farkas Norman - 2012. július 10.

Már korábban kiderült, hogy a jelenlegi Windows Phone modellek nem lesznek frissíthetők WP 8-ra, hanem a rendszer harmatosabb hardverre optimalizált, az újításokat csak részben tartalmazó változatában részesülhetnek. Most kiszivárgott egy táblázat, mely lerántja a leplet a WP 7.8 tartalmáról.

Eddig csak annyit tudtunk biztosan, hogy a korábbi Windows Phone készülékekre szánt WP 7.8 rendszerfrissítésből kimaradnak bizonyos WP8 komponensek, de tartalmazni fogja az új testreszabási lehetőségeket kínáló kezdőképernyőt.

A WP7Forum.ru jóvoltából napvilágra került egy táblázat (lent), amely felvázolja a WP8 és WP 7.8 tartalmi különbségeit. Az adatok szerint a jelenleg forgalomban lévő Windows Phone modellek böngészője a frissítés után marad az Internet Explorer 9, a Skype és az adatforgalom nyomon követését segítő DataSmart funkció pedig csak külön kliens formájában lesz elérhető számukra. Ezen kívül nem lesznek képesek számítógépes kapcsolat nélkül frissülni, csupán értesítést kapnak, ha már elérhető egy-egy update.

Ezzel szemben a WP 8 alapú modellek az Internet Explorer 10-zel böngésznek, a Skype és a DataSmart beépül rendszerükbe, az OTA frissítéseket pedig képesek önállóan fogadni és telepíteni is.

Természetesen a kiszivárgott információkat nem szabad készpénznek venni, hisz' talán még maga a Microsoft sem döntötte el végleg, hogy mi, s hogyan jelenjen meg a frissítésben.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

 

Vissza