Windows Phone 7.8 - A korábbi modellekre

Farkas Norman - 2012. június 25.

A korábban kiadott, WP7.5 Mangót futtató készülékek ugyan nem részesülnek WP8 frissítésben, viszont kapnak egy Windows Phone 7.8 nevű rendszerfrissítést, mely az Apollo több újítását is elhozza számukra.

A Microsoft mobil rendszerének legújabb verziója, a Windows Phone 8 nem lesz elérhető a Mango köré épülő készülékek számára. A szoftveróriás viszont nem hagyja támogatás nélkül azokat a felhasználókat, akik korábban kiadott masinákat használnak, ugyanis frissítést küld számukra, mely tartalmazza a WP8 olyan újításait, melyek működéséhez elegendő a régebbi (és kevésbé régebbi, pl.:Nokia Lumia 900) telefonok hardvere.

A Windows Phone 7.8 verziószámú rendszer minden Mango alapú mobilra megérkezik majd, ráadásul szolgáltatótól és régiótól függetlenül, nagyjából egyazon időben. Az update WiFi-n keresztül közvetlenül a telefonról is feltelepíthető lesz, nem kell majd számítógépet használnunk a folyamathoz. A rendszer legnagyobb újdonsága az átszabott kezdőképernyő, mely immár szimmetrikus, így kihasználja az egész megjelenítőt, másrészt tetszés szerint variálhatjuk benne a csempék méretét, így borzasztóan kitágul a testreszabhatóság köre a korábbi verziókhoz képest.

Mivel a WP7.8 nem tartalmazza a Windows 8 kerneljét, ezért a WP8 legizgalmasabb funkciói kimaradtak belőle: sem az Internet Explorer 10, sem a DirectX támogatás, sem pedig a natív alkalmazások futtatása nem lelhető fel a Mango modellek frissítésében.

 

 

Nem meglepő, hogy a Microsoft mobil platformján is előjöttek a kompatibilitási gondok, hiszen az új rendszerverziók megjelenésével új hardverigények lépnek fel, melyeknek nem feltétlenül tesznek eleget a korábban kiadott modellek. Ez a jelenség az iOS és az Android frontján is megfigyelhető.

 

[Forrás: Engadget]

 

Vissza