Asus PadFone 2 - Kiemelkedő teljesítmény kecses formában

Farkas Norman - 2012. október 16.

Az Asus Tajvanban mutatta be a PadFone 2-t. A 4,7 hüvelykes HD érintőképernyővel és négymagos Qualcomm processzorral felvértezett újdonság nem csak erős és sokoldalú, hanem szép is. A kütyüből 10,1 colos táblagépet varázsoló, PadFone Station nevű dokkoló is megnyerő külsőt kapott, súlya pedig jóval kisebb, mint elődjéé.

A legutóbbi híreknek megfelelően a készülék és a hozzá megvásárolható táblagép-dokkoló is vékonyabb lett elődjénél. A PadFone 2 előlapján egy 4,7 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású HD IPS+ érintőképernyő terül el, melyet Corning Fit Glass véd és akár 550 nit fényerőre képes. A hátlapon egy Sony gyártmányú, 13 megapixeles, LED villanóval segített kamera figyel, mely f/2.4 fényerejű BSI szenzorral operál és akár 30fps mellett képes Full HD videók rögzítésére. Külön megemlítendő, hogy a PadFone 2 hátlapja sávos mintázatot kapott, mely egyrészt csúszásgátolóként funkcionál, másrészt jól néz ki. Visszatérve a képalkotási képességekhez, a masinát egy előlapi kamerával is ellátták, mely 1,2 megapixeles felbontással bír.

Természetesen nem maradt ki a repertoárból az NFC, a Bluetooth, a GPS és WiFi modul, illetve az LTE hálózati támogatás sem. A gép lelke egy négymagos Qualcomm Snapdragon APQ8064-es processzor, melyet Adreno 320 grafikus chip, 2GB RAM és változattól függően 16, 32, vagy 64GB belső tárhely egészít ki. A tárolókapacitás korlátait az 50GB-os Asus Webstorage felhő-alapú tárhely szolgáltatással terjeszthetjük ki, melyet két évig díjmentesen biztosít a gyártó. Ez nem hangzik rosszul, de sokan biztos jobban örülnének a microSD kártyahelynek, ami sajnos hiányzik a készülékből. A microSIM foglalattal érkező telefon energiaellátásról egy 2140mAh teljesítményű akkumulátor felel, melynek üzemidejét jócskán kitolhatjuk a PadFone Station használatával. Meglepő modon a PadFone 2 Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszerrel landol a piacon, de szerencsére még ebben az évben kap 4.1 Jelly Bean frissítést.

 

A jövevény jövő héten landol az ázsiai piacon, várható ára - a belső tárhely függvényében - 620 és 750 dollár (133 ezer és 162 ezer forint) között alakul. Először csak fekete színben találkozhatunk vele az üzletekben, de később elérhető lesz fehér változatban is.

A mobilt táblagéppé alakító dokkoló, azaz a PadFone Station előlapján egy 10,1 hüvelykes, 1280 x 800 pixel felbontású IPS érintőképernyő található. A kiegészítő 

210 grammal könnyebb lett elődjénél, így 514 grammot nyom a mérlegen. A fogyókúrát az akkumulátor sínylette meg, ugyanis kapacitása 6600mAh-ról 5000mAh-ra csökkent. A dokkoló a telefonnal együtt kerül forgalomba, ára 210 dollárra (cirka 45 ezer forint) tehető.

Az Asus PadFone 2 hazai premierjének várható időpontja egyelőre ismeretlen, de azt biztosra vehetjük, hogy megjelenik Magyarországon.

 

 

[Forrás: Engadget]

 

Vissza