Nikon COOLPIX S9500, S5200 és S9400: nagy zoomtartomány és Wi-Fi

forrás: Prím Online - 2013. február 4.

A Nikon három új kompakt fényképezőgéppel bővíti a COOLPIX termékek családját. Az új modellek közül kettő nagy zoomtartománnyal felszerelt, kettő pedig beépített vezeték nélküli képátvitellel rendelkezik, így az elkészült felvételek azonnal feltölthetők a kompatibilis intelligens eszközökre.

A 18 megapixeles, Wi-Fi átvitellel felszerelt S9500 modell elképesztő 22× optikai zoommal, 7,5 cm-es OLED-monitorral, valamint beépített GPS funkcióval rendelkezik. The 16 megapixeles és Wi-Fi átvitellel felszerelt S5200 modell NIKKOR nagy látószögű 6× zoom objektívvel, valamint nagy felbontású (460 000 képpontos), 7,5 cm-es LCD-monitorral büszkélkedik. Végezetül, a 18 megapixeles S9400 modell NIKKOR 18× optikai zoom objektívet, valamint 7,5 cm-es OLED-monitort kínál. Mindegyik fényképezőgép funkciói között megtalálható a hátsó megvilágítású CMOS-képérzékelő, az objektív eltolásos rázkódáscsökkentés, valamint a Full HD (1080p) videofelvétel.

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőképp nyilatkozott: „A COOLPIX termékcsalád új tagjai a szuperzoom iránt lelkesedők és a közösségi oldalakat kedvelők igényeit egyaránt kielégítik. Az S9500 méreteit meghazudtoló sokoldalúságot kínál, köszönhetően a 22× zoom objektívnek, amelyre számíthat akkor is, ha kedvenc együttesét szeretné közelről megörökíteni, vagy ha egy szafarin szeretne elkapni egy megismételhetetlen pillanatot. Ráadásul intelligens eszközét akár távvezérlőként is használhatja a fényképezőgéphez, ami nagyon hasznos önarcképek készítésekor. A felvételek megosztása az S9500 és S5200 modellekkel egyaránt nagyon egyszerű, hiszen a Wi-Fi átvitelen keresztül a képek azonnal feltölthetők a kompatibilis intelligens eszközökre. Mindhárom fényképezőgép garantáltan jobb fényképeket készít az okostelefonoknál, hiszen az elvárható kiváló képminőségen túl optikai zoommal is rendelkeznek, így a felvételek témáját valóban közelebb hozzák, ellentétben a digitális zoom funkcióval, amely mindössze a felvétel adott részét nagyítja fel.”

COOLPIX S9500 – feltöltésre érdemes, közeli felvételek


A széles szögű és az ultra-telefotó képek közötti gyors váltás lehetőségét az ember akkor tudja igazán értékelni, ha azt személyesen megtapasztalta. A NIKKOR 22× optikai zoom objektívvel és ED-üveggel felszerelt COOLPIX S9500 pedig biztosan nem fog csalódást okozni. A hihetetlenül sokoldalú, 25–550 mm-es élességtartomány igazán szórakoztatóvá teszi a fényképezést, mivel a távoli események és a közeli pillanatok megörökítése egyaránt nagyon egyszerű.

A hátsó megvilágítású, 18 megapixeles CMOS-képérzékelő és az objektív eltolásos rázkódáscsökkentés révén a COOLPIX S9500 használatával még a legpörgősebb eseményről is tűéles fényképek és videók készíthetők, legyen szó akár jelentős sporteseményekről vagy stadionban rendezett koncertekről. Az élő nézetet mutató, fényes és nagy kontrasztú, 7,5 cm-es OLED-monitorral könnyedén komponálhatja meg a képeket.

Amint elkészültek a valósághű felvételek, azonnal megoszthatja azokat családtagjaival és barátaival. Az S9500 ugyanis közvetlenül elküldi a minőségi képeket és videókat intelligens eszközére*, ahonnan pedig feltöltheti bármelyiküket kedvenc közösségi oldalaira.

Még többet szeretne megosztani a különleges pillanatokból? A COOLPIX S9500 egygombos Full HD (1080p) videofelvételt kínál, ráadásul még különálló jeleneteket is egyetlen zökkenőmentes videóként rögzíthet. Mindezen felül a fényképezőgép még beépített GPS-vevővel is rendelkezik, lehetővé téve, hogy bármikor geocímkével lássa el fényképeit, illetve számítógépen visszakövesse a megtett útvonalat. Mindeközben az elektronikus iránytű segítségével megtudhatja, hogy pontosan melyik irányba néz a fényképezőgép.

A COOLPIX S9500 négy színben kapható: ezüst, fekete, vörös és barna.

COOLPIX S5200 – megosztás, stílusosan


A zsebben is elférő, beépített Wi-Fi átvitellel felszerelt 16 megapixeles COOLPIX S5200 használatával késedelem nélkül megörökíthetők és megoszthatók a csodálatos pillanatok. Akár egy családi körben ünnepelt születésnap, akár egy mozgalmas buli az esemény, az S5200 könnyedén elküldi a képeket és a videókat intelligens eszközére*, ahonnan már meg is oszthatja felvételeit másokkal.

A nagy felbontású, 7,5 cm-es LCD-monitor éles kontrasztot és tiszta láthatóságot kínál, a 16 megapixeles CMOS-képérzékelő pedig gyenge fényviszonyok közt is biztosítja a kiváló felvételeket. A NIKKOR 6× optikai zoom objektív segítségével csoportképek és közeli képek egyaránt könnyedén rögzíthetők, az objektív eltolásos rázkódáscsökkentés pedig valós időben csökkenti a fényképezőgép rázkódásának hatását, így minden helyzetben éles fényképeket és videókat készíthet. Ha inkább videofelvételen érdemes megörökíteni a pillanatot, az S5200 modellen az erre való külön gombbal azonnal átválthat Full HD videoklipek rögzítésére.

A COOLPIX S5200 öt színben kapható: ezüst, fekete, vörös, kék és szilvakék.

COOLPIX S9400 – Kompakt, funkciókban gazdag teljesítmény


Ha kalandjait stílusosan szeretné megörökíteni, a COOLPIX S9400 kompakt zoom fényképezőgép ideális választás, legyen szó utazásról, sporteseményekről, koncertekről vagy bármi másról. A rendkívül karcsú szuperzoom modell a nagy eseményeken és a spontán pillanatokban egyaránt jól teljesít. Az S9400 ugyanis 18× NIKKOR zoom objektívvel büszkélkedhet, amely mellé látványos, 7,5 cm-es OLED-monitort, objektív eltolásos rázkódáscsökkentést, valamint Full HD videofelvételt is kínál.

A szárnyaikat bontogató filmesek számára az S9400 fantasztikus funkciókat kínál, beleértve a videorögzítés felvétel közbeni szüneteltetését és későbbi újrakezdését, majd a felvételek egyetlen, gördülékenyen visszajátszható videofájlba történő mentését. Az optikai zoom és az automatikus élességállítás felvétel közben is használható, és a videofelvétel iFrame formátumban is készíthető. Ha a videókat nagyobb képernyőn szeretné visszajátszani, a beépített HDMI-csatlakozó segítségével közvetlenül csatlakoztathatja a fényképezőgépet HDTV készülékhez.

A COOLPIX S9400 négy színben kapható: ezüst, fekete, vörös és fehér.
 

Vissza